Δημιουργώντας αναμνήσεις!

Δημιουργώντας αναμνήσεις!

Η εποχή των γιορτών γύρω από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι μια ιδανική περίοδος για να δημιουργήσετε μοναδικές αναμνήσεις στα παιδιά σας, γλυκές μνήμες και θύμησες που θα τα συντροφεύουν σε όλους τη ζωή. Φροντίστε να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές που θα τους μείνουν χαραγμένες για πάντα. Δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε χρονοβόρο. Δεν κοστίζει τίποτα πέρα από καλή διάθεση και όρεξη για παρέα και δημιουργία.

Να μερικές ιδέες που μπορείτε να κάνετε πράξη:

1. Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης (advent calendar)

Μπορείτε να το φτιάξετε ή να το αγοράσετε και να μετράτε μαζί με τα παιδιά σας κάθε ημέρα που σας φέρνει πιο κοντά στα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Συνήθως κάθε ημέρα που αποκαλύπτεται κρύβει μέσα της και μια μικρή έκπληξη για να κάνει τη διαδικασία πιο ενδιαφέρουσα. Επιλέξτε αν η έκπληξη σας θα είναι κάποιο μικρό κέρασμα ή δώρο ή δραστηριότητα.

2. Το στόλισμα του δέντρου

Από τις πιο όμορφες στιγμές αυτής της περιόδου είναι ο στολισμός του σπιτιού και του δέντρου. Μην περιμένετε να το κάνετε ''με ησυχία'' όταν τα παιδιά έχουν αποκοιμηθεί ή λείπουν. Οργανώστε το σαν μια γιορτή και κάντε το όλοι μαζί, οικογενειακά. Το παιδί, στο τέλος, θα χαρεί πολύ να βάλει και το αστέρι στην κορυφή.

3. Χριστουγεννιάτικα γλυκά και μπισκότα

Πάρτε τα παιδιά μαζί σας και μπείτε στην κουζίνα. Πλένουμε χέρια, βάζουμε ποδιές, ανοίγουμε το αλεύρι. Εμείς ετοιμάζουμε τα σπιτικά μοσχομυριστά μας καλούδια και τα μικρά μας τρελαίνονται από τη χαρά της συμμετοχής αλλά και του παιχνιδιού στην κουζίνα.

4. Τραγουδάμε τα κάλαντα και άλλα εορταστικά 

Βάλτε δυνατά χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγουδήστε και χορέψτε στο σπίτι όλοι μαζί τα κάλαντα και άλλα γνωστά και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο ενθουσιασμός και η χαρά τους θα σας εντυπωσιάσουν.

5. Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Σχεδιάστε η εκτυπώστε από το διαδίκτυο ένα σχέδιο γράμματος προς τον Άγιο Βασίλη και αφιερώστε χρόνο να το γράψετε παρέα, να το στολίσετε και εν συνεχεία να το αποστείλετε.

 

6. Χριστουγεννιάτικες Κάρτες

Αν έχετε να προσφέρετε δωράκια σε δασκάλες, συγγενείς και λοιπούς αγαπημένους μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να φτιάξουν χειροποίητες κάρτες για να τα συνοδεύσουν. Βοηθήστε τα να κόψουν σχέδια, να κολλήσουν, να χρωματίσουν και καλή σας διασκέδαση!

7. Χειροποίητα γούρια

Όπως και με τις κάρτες, έτσι και με τα γούρια που θέλετε να προσφέρετε, μπορεί να είναι χειροποίητα και μάλιστα από τα χέρια των παιδιών. Με πηλό ή αλατοζύμι, κουπάτ, χρώματα, χρυσόσκονη και μπόλικες κορδέλες τα παιδικά χεράκια θα κάνουν υπέροχες δημιουργίες.

8. Παραστάσεις και Αγορές

Διαλέξτε μια-δυο από τις πολλές προτάσεις που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές για αυτή την περίοδο και πηγαίνετε με το παιδί σας σε κάποια εορταστική παράσταση ή σε κάποια ''μαγική'' χριστουγεννιάτικη αγορά, δραστηριότητα κλπ. Σίγουρα θα έχει να το θυμάται για καιρό.

9. Δωρεές και Προσφορές

Επιλέξτε κάποια φιλανθρωπική δράση ή οργάνωση κοντά σας στην οποία θα θέλατε να συνεισφέρετε το κατιτίς σας. Μιλήστε με τα παιδιά σας για αυτό, εξηγήστε τους και εντάξτε τα στη διαδικασία και το νόημα της ανάγκης και της προσφοράς. Πηγαίνετε μαζί τους στο φαρμακείο ή στο super market για να προμηθευτείτε ό,τι θέλετε να προσφέρετε και εν συνεχεία πηγαίνετε μαζί με το παιδί την προσφορά σας στον προορισμό του.

10. Ώρα για ταινία

Επιλέξτε μια αγαπημένη και κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών σας εποχιακή ταινία και κάντε οικογενειακή προβολή cinema στο σπίτι. Η ''Χριστουγεννιάτικη Ιστορία'' ή το ''Πολικό Εξπρές'', όταν τα απολαμβάνεις κάτω από τη ζεστασιά της κουβέρτας στον καναπέ του σπιτιού σου συνοδεία ζεστής μαμαδίστικης σοκολάτας και σπιτικών ποπ-κορν, έχουν άλλη χάρη!

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...