Πως έχασα τα πρώτα κιλά της εγκυμοσύνης!

Πως έχασα τα πρώτα κιλά της εγκυμοσύνης!

Ο μύθος πως θηλάζεις και τα χάνεις δεν υφίσταται, έχω δει γυναίκες να θηλάζουν και να παίρνουν κιλά. Ο μύθος με το που γεννάς χάνεις πολλά κιλά πάλι δεν υφίσταται, έχει να κάνει με τον σωματότυπο κάθε γυναίκας. Ο μύθος γενικά ότι τα χάνεις εύκολα υφίσταται αν έχεις άνθρωπο να σε βοηθά με το παιδί, χρόνο να προσέξεις πολύ τη διατροφή σου ή σωματότυπο που σε βοηθά.

Ο θηλασμός θα σε βοηθήσει αν κάνεις και μία σωστή διατροφή κατόπιν διαφορετικά από μόνος του δεν είναι πανάκεια. Επειδή τον πρώτο καιρό λοιπόν δεν είχα χρόνο όχι να πάω σε διαιτολόγο αλλά ούτε να κοιμηθώ, έκανα κάποια πράγματα που ουσιαστικά με ξεφούσκωσαν και μετά από 6 μήνες που κατάφερα να πάω σε διαιτολόγο έχασα ουσιαστικά τα επιπλέον κιλά. Αν όμως δεν είχα προσέξει προηγουμένως η όλη διαδικασία θα ήταν σαφώς πιο δύσκολη.

Έφτιαχνα αρχικά φυσικούς χυμούς, ένιωθα έτσι πως καθαρίζει ο οργανισμός μου. Κάθε φορά που ένιωθα δηλαδή έντονη πείνα έφτιαχνα έναν δυνατό χυμό φρούτων και επειδή μου γλύκιζε κιόλας αυτό μου πρόσφερε και ψυχική ικανοποίηση. Έκοψα το λάδι μόνο 2 κουταλιές του γλυκού στη σαλάτα μου που πάντα πια συνόδευε τα φαγητά μου. Έτρωγα πρώτα τη σαλάτα, κυρίως μπρόκολα που μου φαίνονταν χορταστικά με μετά το φαγητό. Έπειτα μείωσα λίγο τις μερίδες, αυτό βοήθησε και ψυχολογικά να νιώθω πως κάτι κάνω για τον εαυτό μου. 

 

Εκεί όμως που είδα τεράστια αλλαγή ήταν που ξεκίνησα το περπάτημα με το καρότσι. Είχε δυο ευεργετικά οφέλη, πρώτον ξέφευγα από  το σπίτι και περπατούσα, άρα έβαλα στην άκρη  την καθιστική ζωή και άρεσε και στο παιδί πολύ. Ήταν σαφέστατα πιο χαρούμενη όταν την πήγαινα βόλτα δυο ώρες.

Όμως το πιο σημαντικό είναι το εξής, όταν μπήκε σε πρόγραμμα και η ζωή μου και το παιδί, καθώς ήταν και το πρώτο και ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν, πήγα σε διαιτολόγο. Δεν έκανα πειράματα, δεν διάβαζα περιοδικά, δεν άκουγα συμβουλές, καθώς είμαι της άποψης πως ο ειδικός μπορεί πάντα να ξέρει καλύτερα από εμένα. Απλά χρειαζόταν την κατάλληλη στιγμή για να γίνει. 

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...