Και τώρα πως επιλέγουμε νταντά;

Και τώρα πως επιλέγουμε νταντά;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε όλοι στην πλεονεκτική θέση να έχουμε γονείς να μας κρατούν το παιδί σε περίπτωση ανάγκης, επομένως με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή θα χρειαστείς νταντά, η οποία όμως με το που φεύγεις από το σπίτι το ζήτημα είναι να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και όχι το αντίθετο. Να μην περνά ούτε μία στιγμή από το μυαλό σου η σκέψη πως κάτι ίσως δεν θα πάει καλά.

Αρχικά πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει πότε την χρειάζεστε, είναι σημαντικό και εκείνη από την πλευρά της να νιώθει πως την υπολογίζετε και δεν της αλλάζετε κάθε τρεις και λίγο το πρόγραμμα. Επίσης, έχοντας καθορίσει τα ωράρια και έχοντας μιλήσει και για έκτακτες περιπτώσεις θα είστε και εσείς από την αρχή αποφασιστικοί και ξεκάθαροι στις προσδοκίες και επιθυμίες σας.

Εγώ ξεκίνησα να ρωτώ άτομα της εμπιστοσύνης μου με παιδιά μεγαλύτερα και ουσιαστικά βρήκα μαζί με συστάσεις μία κοπέλα παιδαγωγό που είχε και μία φίλη μου για χρόνια. Συζητώντας το και με άλλες γνωστές μου, το πιο βασικό είναι να έχει συστάσεις από ανθρώπους αξιόλογους που εμπνέουν εμπιστοσύνη. 

 

Επίσης, μην επιλέξετε μία επειδή σας φαίνεται καλό παιδί δεν αρκεί.

Πρέπει να εχει γνώσεις, να ξέρει από πρώτες βοήθειες και αν στο τέλος την επιλέξετε τις πρώτες μέρες να είστε και εσείς μαζί και για να προσαρμοστεί το παιδί με την παρουσία της και να νιώθει ασφάλεια, όταν φεύγετε και για να βλέπετε κινήσεις και αντιδράσεις.

Αυτό που έχω κάνει και το ομολογώ - παρόλο που είχα τις καλύτερες συστάσεις - ήταν στην αρχή να έρχομαι νωρίτερα από την ώρα που είχα πει, να πετάγομαι στο σπίτι δήθεν για να πάρω κάτι αλλά αυτό που μου επιβεβαίωσε πως το παιδάκι μου περνάει καλά μαζί της δυο φορές τον μήνα αν χρειαστεί είναι η χαρά που κάνει μόλις τη βλέπει. Και εκεί ανασαίνω με ανακούφιση!

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...