Μην ''στραγγαλίζετε'' το όνειρο!

Μην ''στραγγαλίζετε'' το όνειρο!

Από πέρυσι ξεκίνησε η νέα μόδα αποδόμησης του Άγιου Βασίλη. Ψυχολόγοι, αρθρογράφοι, μητέρες απαξίωναν σε αναφορές τους τον Άγιο Βασίλη, καθώς υποστήριζαν πως μόλις τα παιδιά καταλάβαιναν πως δεν υπάρχει ένιωθαν βαθιά απογοήτευση.  

Και σκεφτόμουν τους χιλιάδες ανθρώπους μέσα στα χρόνια που μεγάλωσαν με το όνειρο του Άγιου Βασίλη και που όταν μεγάλωσαν, συγνώμη κιόλας, δεν τους έμεινε και κανένα κουσούρι που κατάλαβαν πως δεν υπάρχει. Μα πιο πολύ σκεφτόμουν πως κάθε Χριστούγεννα, περίμενα πως και πώς να ξημερώσει για να δω αν ο Άγιος Βασίλης μου έφερε τα δώρα μου. Σκεφτόμουν την χαρά που έπαιρνα, όταν τα έβλεπα κάτω από το δέντρο. 

 

Σκέφτομαι και την τρίχρονη κόρη μου που φέτος καταλαβαίνει και μου μιλά συνεχώς για τον Άγιο Βασίλη και τον περιμένει με χαρά. Σε μία εποχή που έχουμε ξεχάσει να κάνουμε όνειρα, που έχουμε ξεχάσει τη λέξη ελπίδα, που έχουμε βάλει στο περιθώριο κάθε προσδοκία ενίοτε και κάθε χαρά, ας μην στραγγαλίσουμε και το όνειρο του Άγιου Βασίλη. Εξάλλου οι γιορτές, τα δώρα, η χαρά κατά κύριο λόγο είναι για τα παιδιά. 

 

Ο Άγιος Βασίλης δεν είναι απλά ένας μύθος, είναι η ανάμνηση της παιδικής μας ηλικίας, και η ουσία είναι όταν μεγαλώνουμε να έχουμε αναμνήσεις που μας γλυκαίνουν την καρδιά.

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...