Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά και όχι μόνο.

 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά και όχι μόνο.

Σας αρέσουν οι δημιουργίες?

Ακόμα και αν δεν πιάνουν, όπως λέμε, τα χέρια σας για πράγματα πολύπλοκα και κατασκευές απαιτητικές, μπορείτε παρέα με τα μικρά σας να  φτιάξετε όμορφες χειροποίητες δημιουργίες για το σπίτι ή για δώρα ή απλά και μόνο για να περάσετε ευχάριστα και παραγωγικά κάποιες ακόμα στιγμές μαζί τους. Οι ιδέες είναι άπειρες, τα υλικά -τις περισσότερες φορές- απλά και οικονομικά, η υλοποίηση πιο εύκολη από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Ας σας δείξω τι εννοώ:

1. Με ξυλάκια κανέλας

Μπορείτε να ντύσετε τα κεριά σας, να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα δέντρα – στολίδια, να κατασκευάσετε σουβέρ ή να τα χρησιμοποιήσετε για ντεκόρ σε πολλές ακόμα εποχιακές κατασκευές.

 

2. Με ξυλάκια παγωτού/γλωσσοπίεστρα ή καλαμάκια

Κολλήστε τα, βάψτε τα και φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια (δέντρα, χιονονιφάδες, ταρανδάκια), σελιδοδείκτες και άλλα.

 

3. Με ρολά από χαρτιά υγείας

Η πιο απλή και εύκολη πρώτη ύλη για αμέτρητες κατασκευές και δημιουργίες. Από στολίδια (δέντρα, χιονονιφάδες κλπ) μέχρι διακοσμητικά αλλά και ως συσκευασία δώρου μπορείτε να τα αξιοποιήσετε.

 

 
 

4. Με άδεια μπουκάλια ή βαζάκια 

Ντύστε τα, ζωγραφίστε τα, γεμίστε τα... με λικέρ, με καραμέλες, με πλαστελίνη, με μικροδωράκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ή θέλετε να δωρίσετε και όλοι θα ενθουσιαστούν.

 
 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...