Οι ευτυχισμένες στιγμές βρίσκονται ακριβώς δίπλα σου!

Οι ευτυχισμένες στιγμές βρίσκονται ακριβώς δίπλα σου!

Το ξέρω, είναι πολλές οι στιγμές που είσαι κουρασμένη και που θα ήθελες να βρίσκεσαι στο κρεβάτι σου να κοιμάσαι. Το νιώθω συχνά. Το ξέρω είναι πολλές οι στιγμές που νιώθεις πως δεν σου φτάνει ο χρόνος, το νιώθω συχνά. Το ξέρω όμως πια καλά πως ο χρόνος περνά και οι ευτυχισμένες στιγμές μπορούν να υπάρξουν, είναι και στο χέρι μου να υπάρξουν, όχι αποκλειστικά στην τύχη ή στη μοίρα και κυρίως οι στιγμές με το παιδί μου

 

Κάθε φορά που είμαι πολύ  κουρασμένη και η μικρή θέλει να παίξει, να κάνει φασαρία ή σκανταλια, ενεργοποιώ όλες τις δυνάμεις μου και είμαι πανταχού παρούσα, ενεργή και δίπλα της.

Δεν ήταν εύκολο, ήταν μία διαδικασία που την επεξεργάστηκα στο μυαλό μου, είμαι και από την φύση μου θετικός άνθρωπος αλλά τελικά κατέληξα πως όλο αυτό βοήθησε και μένα. Γιατί κάθε φορά που είμαι πολύ κουρασμένη και αρχίζω και λέω τραγουδάκια ή χορεύω μαζί της ή παίζουμε κρυφτό και γελά και χαίρεται είναι σαν να ξυπνά και ο δικός μου οργανισμός είναι σαν να ξυπνώ από το λήθαργο της μονοτονίας ή της κούρασης. Είναι σαν να ξαναγεννιέμαι. Γιατί η χαρά και η ευτυχία είναι μεταδοτικές, όπως το χαμόγελο.

Εν αντιθέσει, αν έλεγα στο παιδί μου '' όχι τώρα είμαι κουρασμένη'', η κούραση θα συνέχιζε να υπάρχει και κυρίως η ψυχολογική και πάνω από όλα δεν θα χαιρόταν το παιδάκι μου.

 

Τελικά οι ευτυχισμένες στιγμές στην καθημερινότητα μας είναι δίπλα μας. Αρκεί να ξεπερνάμε τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη μιάς καθημερινότητας που ενίοτε μπορεί να περιέχει ρουτίνα, δουλειά ή κούραση και να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη και πιο ουσιαστική.

Και εν τέλει, ναι και η ευτυχία θέλει και απαιτεί και αυτή την προσπάθειά της.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...