Δώρα σε παιδιά.... τι επιλέγεις;

Δώρα σε παιδιά.... τι επιλέγεις;

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν θέλουμε να πάρουμε ένα δώρο για το ανίψι, το βαφτιστήρι η το παιδί κάποιου φίλου που έχουμε τη σχετική άνεση, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ρωτήσουμε τη μαμά του τι είναι αυτό που του λείπει, τι χρειάζεται. Επίσης, οι απαντήσεις συνήθως που παίρνουμε, αλλά και που εμείς δίνουμε όταν δεχόμαστε ανάλογη ερώτηση, έχουν να κάνουν με ρούχα, παπούτσια και λοιπά συναφή.

Ναι, ξέρω πάντα όλα αυτά είναι απαραίτητα και πάντα κάτι μας λείπει. Όλα κάθε χρόνο και σεζόν φθείρονται, παλιώνουν, μικραίνουν και η ανανέωση της παιδικής γκαρνταρόμπας δεν είναι ποτέ ούτε εύκολο αλλά ούτε και οικονομικό πρότζεκτ για την οικογένεια.

Τι γίνεται όμως με τα ίδια τα παιδιά; Να σας πω...

Τα μάτια τους βγάζουν σπίθες χαράς και αστεράκια ευτυχίας όταν ξετυλίγουν ένα δώρο-παιχνίδι!

Είναι απλά τα πράγματα για εκείνα. Οι τσάντες δώρου με τα ρούχα πετάγονται στην άκρη και τις περισσότερες φορές ανοίγονται τελικά από τη μαμά. Τα πακέτα των παιχνιδιών ανοίγονται και αξιοποιούνται συνήθως άμεσα και με μεγάλο ενθουσιασμό.

Για ποιον τελικά το παίρνουμε το δώρο; Ποιος θα το χαρεί;

Είναι αλήθεια ότι και τα ρούχα και τα παπούτσια τα παιδιά θα τα απολαύσουν. Είναι επίσης αλήθεια ότι στα περισσότερα σπίτια σήμερα δε λείπουν τα παιχνίδια και στα παιδιά δημιουργείται κορεσμός και τελικά μπορεί να παραμένουν και πάλι, πάντα, ανικανοποίητα. Όμως...

 
 

Πριν λίγες ημέρες για το Αγγελάκι μας είχαμε καλεσμένους στο σπίτι τους συμμαθητές της. Μετά την όμορφη γιορτή και αφού αποχώρησαν όλοι, της πρότεινα να ανοίξουμε τα δώρα της. Φαντάζεστε από ποια πακέτα προτίμησε να ξεκινήσει! Τις τσάντες με τα ρούχα τις άνοιξε την επόμενη ημέρα και με αρκετή επανάληψη-υπενθύμιση από πλευράς μου.

Εκείνο το βράδυ όμως ξενυχτήσαμε για να φτιάξουμε μαζί το ολοκαίνουριο και μεγάλο παζλ της. Δεν πήγαινε για τίποτα με ύπνο, αν δεν το τελειώναμε! Ή χαρά της όταν συγκέντρωσε στο τραπέζι του σαλονιού μας όλα τα φρέσκα της παιχνίδια δεν περιγράφεται.

Δε θα σας πω να μην ξαναρωτήσετε τη μαμά τι δώρο να κάνετε στο μικρό της που γιορτάζει. Δε θα σας πω ότι και εγώ θα σταματήσω να ρωτώ και να καλύπτω έτσι όσο μπορώ "τρύπες" μικρότερες η μεγαλύτερες.

Όμως την επόμενη φορά που θα έχω να πάρω ένα δώρο θα το ξανασκεφτώ δίπλα. Πιθανότατα, μαζί με το ρούχο να μπορέσω να χωρέσω από δίπλα και ενα, έστω μικρο και πιο οικονομικό, παιχνίδι.

Λύσεις υπάρχουν άπειρες σε όλα τα budget, μικρά ή μεγάλα, ακριβά αλλά και πολύ φτηνά... Παζλ, Είδη Ζωγραφικής, Χειροτεχνίες, Μπάλες, Επιτραπέζια, Τουβλάκια κλπ κλπ κλπ

Εσείς τι λέτε; Τι θα επιλέξετε την επόμενη φορά για δώρο σε ένα παιδί;

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...