Αν είσαι έγκυος τι να προσέξεις στις διακοπές.

Αν είσαι έγκυος τι να προσέξεις στις διακοπές.

Ετοιμάζεστε για διακοπές, διαφορετικές αυτή την φορά, καθώς περιμένετε το νέο μέλος στην οικογένεια. Σαφέστατα έχετε πάρει οδηγίες από το γυναικολόγο σας, όπως για την έκθεση στον ήλιο, εξάλλου η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια, απλά μία ιδιαίτερη κατάσταση που θέλει συγκεκριμένη προσοχή.

Αρχικά είναι καλό να προσέξετε τον τόπο διακοπών, ώστε να έχετε πρόσβαση σε κοντινό νοσοκομείο, για κάθε ενδεχόμενο. Μην πάτε δηλαδή σε ένα νησί της άγονης γραμμής που το καράβι περνά μία φορά την ημέρα.

Μην κάνετε μπάνιο σε πισίνα, επιλέξτε σαφέστατα τη θάλασσα και αλλάξτε πάντα το μαγιό σας με ένα στεγνό μαγιό μετά το κολύμπι.

Να πίνετε πολύ πολύ νερό.

Όμως αυτό που να προσέξετε πολύ είναι η υγιεινή και το φαγητό σας.

 
 

Όταν ήμουν έγκυος ο γιατρός μου μου είχε πει πρόσεχε που θα τρως και πάντα μα πάντα να καθαρίζεις τα χέρια σου. Τον άκουσα τυφλά, δεν το συζητώ. Και πως την πάτησα. Εννοείται πάντα τα φαγητά μου ήταν καλοψημένα, έτρωγα σε επιλεγμένα μαγαζιά. Όμως μία μέρα που είχαμε πάει με τον άντρα μου σε ένα καφέ, ήπια την πορτοκαλάδα που παρήγγειλα όχι από το καλαμάκι αλλά από το ποτήρι και επειδή μάλλον δεν είχε καθαριστεί καλά έπαθα γαστρεντερίτιδα. Ευτυχώς είχαμε επιλέξει την Αίγινα για διακοπές, επειδή ήταν κοντά στην Αθήνα, αλλά αυτό που βιώσαμε δεν θέλω να το περάσει ποτέ κανείς. Όλο το βράδυ είχα εμετικά επεισόδια, το πέρασα στο νοσοκομείο της Αίγινας, ο τρόμος για το παιδί ήταν μεγάλος, την άλλη μέρα ταξιδέψαμε εκτάκτως για Αθήνα, πήγα στον γυναικολόγο μου ήταν εντάξει το παιδί και μετά στο νοσοκομείο με ορό για τη γαστρεντερίτιδα. Ώσπου να μου πει ο γυναικολόγος πως όλα είναι καλά, το κλάμα μέσα στο καράβι και από τον Πειραιά μέχρι τη μαιευτική κλινική πήγαινε σύννεφο.

Έτσι λέω πάντα στις φίλες μου να παίρνουν μαζί τους πλαστικά μαχαιροπίρουνα, να πίνουν τα πάντα με καλαμάκι και να προσέχουν γιατί δεν είναι μόνο τι τρως ή τι πίνεις αλλά και το πόσο καθαρό είναι το σερβίτσιο που σου προσφέρουν.

Καλές διακοπές.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...