Είμαστε όλες η Jennifer Aniston

Είμαστε όλες η Jennifer Aniston

Πρόσφατα είχα δει μια φωτογραφία της Jennifer Aniston που ήταν με τον άντρα της στη θάλασσα και με λίγη φουσκωμένη κοιλίτσα, σαν να είχε παραφάει, αμέσως όλα τα ξένα περιοδικά έγραψαν πως είναι έγκυος και υποχρεώθηκε για μία ακόμη φορά να το διαψεύσει. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πόσο βάρβαρο είναι αυτό που της κάνουν και που της κάνουν εδώ και καιρό από τότε που χώρισε με τον Brand Pitt. Με το έτσι θέλω, έπρεπε να ξαναπαντρευτεί μετά το διαζύγιο, με το έτσι θέλω πρέπει να αποκτήσει παιδί, τελικά οι παρωχημένες σκέψεις μία άλλης εποχής και απόψεις δεν ανήκουν μόνο μέσα στη σφαίρα της ελληνικής πραγματικότητας αλλά και της παγκόσμιας. Και εδώ συζητάμε πάλι για το ρόλο της γυναίκας, για άλλη μία φορά μπορεί να λάβει υπόσταση, επειδή παντρεύτηκε και κατόπιν έκανε παιδί. Πράγματι, φίλες μου που είναι singles αντιμετωπίζονται από την κοινωνία διαφορετικά, μη μιλήσω για τις φίλες μου που δεν έχουν παιδί, το τι ακούν για αυτό το θέμα και τι αγένεια υφίσταντο, είναι τραγικό.

 
 

Ευτυχώς η Jennifer Aniston έδωσε μία αποστομωτική απάντηση, εύχομαι να απαλλαχθούμε άμεσα από απόψεις που μας γυρνάνε χρόνια πίσω και μέσα από την καρδιά μου εύχομαι εμείς οι γυναίκες να κάνουμε το πρώτο βήμα για να σταματήσουν οι προκαταλήψεις εις βάρος μας.

Δεν γίνεσαι γυναίκα ούτε αν παντρευτείς ούτε αν αποκτήσεις παιδί. Γίνεσαι γυναίκα από την προσωπικότητα και το ήθος σου.

Σας παραθέτω την απάντηση που έδωσε στα μέσα η Jennifer Aniston:

"Είμαστε ολοκληρωμένοι με ή χωρίς ταίρι, με ή χωρίς παιδί"

"Μου έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον το πόσο προσδιορίζουμε την αξία μιας γυναίκας με βάση το να είναι παντρεμένη ή μητέρα... (και) καταδεικνύει την διαιώνιση αυτής της προκατάληψης πως οι γυναίκες είναι κατά κάποιον τρόπο ανολοκλήρωτες, αποτυχημένες ή δυστυχισμένες αν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά".

"Ναι, μπορεί να γίνω μητέρα κάποια μέρα κι εφόσον τα βγάζω όλα στη φόρα, αν ποτέ γίνω, θα είμαι η πρώτη που θα σας το πει. Αλλά δεν κυνηγάω την μητρότητα επειδή για κάποιον λόγο νιώθω ανολοκλήρωτη. Σιχαίνομαι να με κάνουν να νιώθω 'λιγότερη' επειδή το σώμα μου αλλάζει και/ή έφαγα ένα burger για μεσημεριανό και φωτογραφήθηκα από μια περίεργη γωνία και γι' αυτό είμαι καταδικασμένη σε δύο πράγματα: 'έγκυος' ή !χοντρή!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...