Διακοπές με το παιδί…

Διακοπές με το παιδί…

Σαφέστατα μία νέα κατάσταση. Ότι ήξερε κανείς για τις διακοπές του πρέπει με τον ερχομό των παιδιών να το αφήσει στην άκρη. Όχι αγαπημένη μαμά, δεν θα καθίσεις με τις ώρες στην παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία και διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, όχι μπαμπά, δεν θα έχεις χρόνο να πας για ψάρεμα, τουλάχιστον μέχρι το παιδί να φτάσει σε κάποια ηλικία. Για να είμαι ειλικρινής τώρα καταλαβαίνω κάτι φίλες μου που έπαιρναν στις διακοπές μαζί τις μαμάδες τους και απορούσα και μέσα μου τις κατέκρινα και λίγο, δεν το κρύβω. Αλλά η απόφασή τους αυτή ήταν αποτέλεσμα σχεδίου, γιατί μόνο αν έχεις και τη μαμά μαζί, μπορείς το βράδυ να βγεις για κανένα ποτό ή να φας ή να διασκεδάσεις γενικότερα.

Και τώρα στα δύσκολα. Τι παίρνουμε μαζί στις διακοπές μας με το παιδί. Διακοπές που, αν είναι πολύ μικρό, καλό είναι να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα ή γενικότερα σε μέρη που κοντά έχουν νοσοκομείο για κάθε ενδεχόμενο.

 
 

Σαφώς τα ρουχαλάκια του. Τα παπουτσάκια του, πετσέτες, πετσέτες θαλάσσης δικές του και τουλάχιστον δυο μαγιό. Δεν κάνει το παιδί να μένει με βρεγμένο μαγιό ποτέ. Μην ξεχάσετε το καπέλο, δεν πρέπει να παίζουμε καθόλου με τον ήλιο. Ειδικό σωσίβιο για βρέφη και παιδιά. Σε μία τσάντα τα καλλυντικά και τα φάρμακά του: αντηλιακές για παιδιά, κρέμα για τσιμπήματα από μέλισσες ή κουνούπια, αντιισταμηνικό, θερμόμετρο, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος ναι καλά καταλάβατε η λίστα μερικές φορές νιώθεις πως δεν έχει τέλος.

Τέλος, όλα τα παιχνίδια του, τα κουβαδάκια του, όλα όσα θα το κάνουν να νιώθει ευτυχισμένο.

Καλές διακοπές.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...