Όχι άλλες συνταγές παρακαλώ...

Όχι άλλες συνταγές παρακαλώ...

Κάθε φορά που έρχεται μαμά και μου λέει με ύφος: να σου δώσω καμία συνταγή, εσύ πως το φτιάχνεις; εγώ έφτιαξα αυτό για το παιδί, θέλω να της απαντήσω για την καινούργια σειρά καλλυντικών, που έχει μεταμορφώσει κυριολεκτικά την επιδερμίδα μου μετά από δυο χρόνια και αϋπνίας, για ένα βιβλίο που διαβάζω για τον νεοκλασικισμό και πως η ζωή μετά το παιδί δεν σημαίνει μόνο να είσαι μαμά αλλά και πολλά άλλα πράγματα. Επίσης πως υπάρχει και διαδίκτυο, αν θέλω κάτι το βρίσκω, και πως βαριέμαι απίστευτα τις συζητήσεις για συνταγές, όταν γίνονται υπό τη βάση: πόσο καλή μαμά είμαι.

Αυτό έγραψα προσφάτως στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook και το πιστεύω βαθύτατα. Οι αντιδράσεις από τους φίλους μου ανάλογες. Η Πολυτίμη μου έγραψε: "Συνοδεύεις το παιδάκι σου σε ένα παιδικό πάρτι και στο τέλος έχεις φύγει με τόσες πολλές συνταγές, που άνετα, γράφεις βιβλίο!! Έλεος", ενώ η Θεοδοσία: "Oι γυναίκες είμαστε ανταγωνιστικές μέχρι εκεί που δεν πάει. Το χειρότερο είναι όταν μία γυναίκα βλέπει μία άλλη που είναι είτε όμορφη, είτε επιτυχημένη, είτε και τα δύο και το σχόλιο που θα κάνει στη διπλανή της γι αυτή είναι άκρως υποτιμητικό. Αντί να υποστηρίζουμε η μία την άλλη σα γροθιά, φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά πραγματικά θλίβομαι. Είμαστε όλες υπέροχα πλάσματα που όταν γινόμαστε μητέρες και σύζυγοι αναλαμβάνουμε ρόλο ζογκλέρ. Καμιά δεν είναι τέλεια μάνα, είναι όμως πάντα τέλεια στα μάτια του παιδιού της".

 
 

Και αυτό είναι η αλήθεια. Αυτός ο νέος ανταγωνισμός που μπήκε στη ζωή μου, μετά τη γέννηση της κόρης μου και χωρίς να τον επιδιώξω, με κάνει μερικές φορές να είμαι κλειστή, να αναστενάζω περίεργα και να δυσανασχετώ κάθε φορά που με πλησιάζει μία μαμά στην παιδική χαρά ή σε πάρτι που προσπαθεί να φανεί η καλύτερη μαμά του κόσμου. Γιατί πια έχεις τη λογική και την αντίληψη να καταλάβεις ποια μαμά σου λέει κάτι για να σε βοηθήσει και ποια για να υπερηφανευτεί.

Όχι άλλες συνταγές παρακαλώ… Αρκετά…

Μόνο κατανόηση!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...