Δημιουργικός χρόνος με τα παιδιά…

Δημιουργικός χρόνος με τα παιδιά…

Σε λίγο καιρό τα σχολεία κλείνουν, η καθημερινότητα τόσο η δική μας όσο και των παιδιών αλλάζει. Αξίζει λοιπόν να βρούμε εναλλακτικές λύσεις ώστε το καλοκαίρι τους να είναι δημιουργικό και κυρίως να μην είναι βαρετό και μονότονο. Παλιά θυμάμαι οι διακοπές ήταν τελείως διαφορετικές, περνούσαμε πολύ χρόνο στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, ενώ οι διακοπές στη θάλασσα διαρκούσαν πολύ. Τώρα και οι εποχές και τα δεδομένα έχουν αλλάξει, πως μπορεί λοιπόν το παιδί να περάσει ένα όμορφο καλοκαίρι και παράλληλα γνωστικά, αισθητικά και συναισθηματικά να κερδίσει και κάτι;

Δυο ήταν οι αφορμές που αποτέλεσαν ουσιαστικά την ευκαιρία για αυτό το άρθρο. Αρχικά, μία μέρα που έβγαινα από το σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό είδα στο παρκάκι μια μαμά με τα παιδιά να κάνουν πικ νικ και μου φάνηκε μοναδική ιδέα. Επίσης, μία μέρα στην παιδική χαρά μία κυρία έφερε ένα σεντόνι, μουσικά όργανα και πραγματικά η μέρα στην παιδική χαρά ήταν ονειρεμένη. Τα παιδιά χόρευαν, τραγουδούσαν, ένιωθαν χαρούμενα και μοναδικά.

 
 

Έτσι, τώρα λοιπόν που ο χρόνος θα είναι άφθονος μπορούμε να οργανώσουμε μία βόλτα με ποδήλατα, ένα πικ νικ ή βόλτες και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Επίσης, να δώσουμε κίνητρα στο παιδί ώστε να κάνει μία δημιουργική δραστηριότητα, όπως λόγου χάρη, μία κατασκευή, ένα puzzle ή να αλάξει τη διακόσμηση του δωματίου του.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, πως τα παιδιά πάνω από όλα χαίρονται με τα απλά πράγματα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...