Οδηγίες χρήσης για νέες μαμάδες….

Οδηγίες χρήσης για νέες μαμάδες….

Και σαφώς θα περιμένατε να γράψω κάτι για το παιδί. Όχι αγαπημένες μου, θα γράψω για εσάς. Το παιδί είναι το παν αλλά θα είναι τρισευτυχισμένο αν είστε και εσείς καλά. Οι διαφημίσεις, οι μαμάδες που φωτογραφίζονται κούκλες και ξεκούραστες ανήκουν σε μία άλλη σφαίρα που δεν ανταποκρίνεται στη μέση Ελληνίδα. Πόσο μάλλον αν δεν έχεις και βοήθεια, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και αυτό σπάνια θα σου το πει κανείς. Εγώ δεν ήξερα, φανταζόμουν αλλά η πραγματικότητα ειδικά τον πρώτο καιρό ξεπερνά την φαντασία, ειδικά αν είναι το πρώτο παιδί και δεν έχει κανείς εμπειρία και βοήθεια. Εγώ έκανα δυο μήνες περίπου να καταλάβω πως για να μην διαλυθώ έπρεπε κάποια πράγματα να τα αλλάξω.

Αρχικά, έβγαλα τις πυτζάμες, φορούσα ωραίες φόρμες, χτένιζα τα μαλλιά μου και τα έπιανα μία ωραία κοτσίδα, έβαζα μία κρέμα, πλένοντας πρώτα το πρόσωπό μου, όλα αυτά πέντε λεπτά υπόθεση, αλλά μέσα στην κούραση και στο ξενύχτι, είναι σωτήρια για να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση. Γυναίκα γυναίκα, θέλεις περισσότερο καιρό για να νιώσεις ξανά. Όμως αυτές οι μκρές τεχνικές, μην νομίζετε βοηθούν.

 
 

Κατόπιν, μόλις άνοιξε ο καιρός, όπως τώρα περπατούσα χιλιόμετρα ατελείωτα με το μωρό. Και στο ίδιο έκανε καλό και σε εμένα από το να είμαι σπίτι. Και άρχιζα σιγά σιγά να χάνω και κάποια …γραμμάρια…που κατόπιν έγιναν κιλά.

Τέλος, όταν έβγαινα έξω έβαζα λίγο lip gloss και άρωμα…

Για να γίνουν όμως όλα όπως πριν, όπως και έγιναν, χρειάστηκε καιρός και υπομονή. Μακάρι να μου το είχε πει κάποιος τότε. Μακάρι να μου έλεγε, μην αγχώνεσαι όλα θα στρώσουν θέλι λίγο χρόνο…

Νέες μανούλες, το ξέρω είστε άυπνες, το ξέρω κοιτιέστε στο καθρέπτη και δεν είστε εσείς… Σας το υπόσχομαι… μόνο λίγο χρόνο θέλει!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...