Εκεί που ήσουν…. ήρθα….

Εκεί που ήσουν…. ήρθα….

Πριν αποκτήσω παιδί, δεν μπορούσα να καταλάβω και το λέω με το χέρι στην καρδιά, τις φίλες μου που είχαν εξαφανιστεί, επειδή ακριβώς απέκτησαν παιδιά. Δεν μπορούσα να τις καταλάβω απόλυτα. Εξαφανίζονταν από προσώπου γης και πάντα αναρωτιόμουν, καλά δεν μπορούν να βρουν λίγο χρόνο για μία βόλτα, για έναν καφέ; Τελικά, από τη στιγμή που γέννησα, η αλήθεια είναι, πως ειδικά τον πρώτο καιρό, ούτε στο τηλέφωνο δεν προλάβαινα να μιλήσω. Οι ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα έφευγαν με κατακλυσμιαίο ρυθμό, που δεν είχα χρόνο, ούτε να ανασάνω, πόσο μάλλον να βγω.

Φαντάζομαι αυτό συμβαίνει κυρίως στις μαμάδες που δεν έχουν βοήθεια, ο χρόνος που πραγματικά απομένει για σένα είναι λίγος. Τι να πρωτοκάνει κανείς μέσα σε μία μέρα, πόσο μάλλον αν δουλεύεις κιόλας, πόσο μάλλον, αν πρέπει να τακτοποιήσεις και το σπίτι, πόσο μάλλον τη στιγμή που πρέπει αν βρεις λίγο χρόνο για τον σύντροφό σου και τον εαυτό σου.

 
 

Η αλήθεια είναι πως νιώθω συχνά πως κάποιες φίλες μου έχουν παρεξηγηθεί, που δεν μπορώ πια να είμαι τόσο διαθέσιμη, ανά πάσα στιγμή για εξόδους, ακόμα και στο τηλέφωνο. Αλλά όπως και εγώ στο παρελθόν, που δεν μπορούσα να κατανοήσω τι συμβαίνει με τις μαμάδες, έτσι και εκείνες, είμαι σίγουρη πως θα έρθουν κάποια στιγμή στη θέση μου και θα καταλάβουν. Θα έρθουν εκεί που είμαι τώρα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...