Βλέποντας τον εαυτό μου…

Βλέποντας τον εαυτό μου…

Τυχαία έπεσα πάνω στις φωτογραφίες του Βoredpanda.com που απεικόνιζε μία μαμά στη διάρκεια της ημέρας και ένιωθα ότι το μόνο που έλειπε ήταν εγώ από τις φωτογραφίες. Σαν να βλέπω την καθημερινότητά μου αποτυπωμένη να περνά μπροστά από τα μάτια μου.

 

Έτσι ενώ για τους περισσότερους η μέρα ξεκινά κατά της 8 με 9 η δική μου κυμαίνεται 5 με 6 το πρωί. Η μικρή πεινάει, ξυπνάω, πίνει το γάλα, ξανακοιμάται αλλά εγώ έχω ξαγρυπνήσει για τα καλά, πίνω καφέ στη βεράντα, αρχίζω τη δουλειά, για να κερδίσω χρόνο όσο κοιμάται και συνεχίζω ακάθεκτη.

 

Από τότε που μεγάλωσε και περπατά η μικρή έχω πάντα κάποιον στο σπίτι να με ακολουθεί. Πια η τουαλέτα είναι ένας χώρος για δυο, ποτέ δεν είμαι μόνη, μα ποτέ, σας το υπόσχομαι, λέω την αλήθεια.

 

Όταν κοιμάται φτάνει η στιγμή να κάνω όσα θέλω. Τι να πρωτοκάνω δηλαδή, να συμμαζέψω λίγο το σπίτι, να περιποιηθώ τον εαυτό μου, έχει τύχει βέβαια να βγάζω τα φρύδια στις 2 τα ξημερώματα και να κάνω μπάνιο στις 3 το πρωί!

 

Δεν μαγειρεύω ποτέ με το παιδί μαζί, φοβάμαι -έχει αποδειχτεί πως πλήθος ατυχημάτων έχουν γίνει με βραστό νερό-, εκτός αν κάθεται στην καρέκλα της. Αλλά επειδή είναι μεγάλη τώρα, δεν την θέλει. Όμως, όταν πλένω τα πιάτα έχει ήδη ανοίξει τα μισά ντουλάπια της κουζίνας, τα έχει βγάλει όλα έξω, και μετανιώνω την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισα να πλύνω τα πιάτα και να μην τα αφήσω για αργότερα.

 

Στην παιδική χαρά πάντα θα βρεθεί μία μαμά που θα προσπαθεί να σου αποδείξει πως είναι καλύτερη από σένα. Τότε είναι η ώρα να αρχίσω να τα μαζεύω για να φύγουμε, γιατί όχι δεν θέλω να βγάλω τον κυνικό εαυτό μου, που μπορεί να είναι πολύ εριστικός.

 

Το γεγονός πως την έπαιρνα μαζί μου στο κομμωτήριο βοήθησε στο να κάθεται με χαρά, κάθε φορά που θέλει κούρεμα, να την κουρέψουν. Και από την χαρά της ρίχνει και έναν χορό μετά. Πάνε όμως οι εποχές που το κομμωτήριο ήταν ξεκούραση, που διάβαζες περιοδικά, που άφηνες το μυαλό σου.

 

Στο τέλος της ημέρας κάποιος συνεχίζει ακάθεκτος ενώ κάποιος άλλος κοιμάται όρθιος. Ποιός άραγε;

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...