Κάνε την προσπάθειά σου και είμαι δίπλα σου…

Κάνε την προσπάθειά σου και είμαι δίπλα σου…

Οι πανελλήνιες εξετάσεις, όπως γίνονται στην Ελλάδα, είναι ψυχοφθόρες για ένα παιδί. Ειδικά σήμερα, που πολλοί γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν το παιδί εκτός της πόλης που ζουν, η πίεση για πολλά παιδιά να πιάσουν, όχι μόνο τη σχολή που επιθυμούν αλλά και στην πόλη που μένουν είναι μεγάλη. Παράλληλα, δυστυχώς ακόμα επικρατούν παρωχημένες απόψεις για την επιτυχία ενός παιδιού στο πανεπιστήμιο, καθώς αποτελεί μέσω κύρους όλης της οικογένειας, σαν να επιβεβαιώνεται το ίδιο αλλά και οι γονείς του από το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο κινούνται. Έτσι, το παιδί γεμίζει από άγχος, που συχνά δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Οι πανελλήνιες. όχι. δεν κρίνουν τη ζωή κανενός, υπάρχουν άνθρωποι που είχαν περάσει σε σχολές και τα παράτησαν ,άνθρωποι που πάλεψαν και τελικά έγιναν κάτι σημαντικό στη ζωή τους, κυρίως όμως υπήρξαν άνθρωποι που είχαν κοντά τους γονείς τους, που το μόνο που ήθελαν ήταν το παιδί τους να προσπαθήσει, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. 

 
 

Και εκεί βρίσκεται το κομβικό σημείο, να εξηγούμε στα παιδιά πως θα είμαστε πάντα δίπλα τους, πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μέσω των πανελληνίων να μάθουν να προγραμματίζουν τη ζωή τους και να προσπαθούν, να βάζουν τις δυνάμεις όλες τους, πνευματικές και σωματικές σε εγρήγορση, να μάθουν και να απολαύσουν το ταξίδι… τη διαδρομή… και τα υπόλοιπα γίνονται.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...