Να με σέβεσαι κύριε οδηγέ…

Να με σέβεσαι κύριε οδηγέ…

Ήθελα εδώ και μέρες να γράψω αυτό το ποστ, λαμβάνοντας όμως αφορμή την ανάρτηση μίας γυναίκας που εκτιμώ στο facebook, η οποία έγραφε, πως όταν βλέπει οδηγό με μηχανή να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, κάθεται μπροστά του και απαιτεί να κατέβει. Βρήκα την ευκαιρία να θίξω ένα θέμα άκρως ενοχλητικό, ενίοτε επικίνδυνο, το πώς συμπεριφέρονται οι οδηγοί απέναντι στους πεζούς, ακόμα και όταν στο χεράκι τους κρατούν ένα παιδί, ακόμα και όταν είναι με καροτσάκια μωρού. Φανταστείτε δε, με αναπηρικό καροτσάκι. Κάθε μέρα που βγάζω βόλτα την κόρη μου, αντιμετωπίζω κάποια βασικά θέματα:

Πρώτον, όταν ανάβει το πράσινο για τους πεζούς, δεν περνώ ποτέ, καθώς πάντα κάποιος οδηγός θα περνά με κόκκινο. Και καλά εγώ που είμαι ενήλικας και δεν ξεκινώ, αν δεν ελέγξω πως όλοι οι οδηγοί έχουν σταματήσει, αν περνά κάποιο παιδί;

Δεύτερον, είναι απαράδεκτο τα μηχανάκια να ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια, δείχνουν έλλειψη σεβασμού πρωτίστως και δεύτερον, πάλι κινούνται σε αυτά παιδιά, ηλικιωμένοι, πολίτες που έχουν τα δικαίωμα να περπατούν με ασφάλεια πάνω στα πεζοδρόμια.

Τρίτον, πολλά αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω σε στροφή, το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να περάσουμε με τα καρότσια και να βγάζουμε το παιδί κατά μήκος του δρόμου.

 
 

Η μόνη λύση;

Το έχω αποφασίσει, αντίδραση, από όλους μας πια. Κάθε φορά που βλέπουμε ένα αντίστοιχο φαινόμενο έχουμε χρέος να αντιδρούμε, όχι μόνο για χάρη τους εαυτού μας ή των παιδιών μας αλλά για χάρη όλων μας. Μόνο έτσι θα βελτιωθεί εν γένει η κοινωνία, αν οι πολίτες πια πάψουν να αδιαφορούν για τα κακώς κείμενα και λαμβάνουν θέση απέναντί τους.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...