Το μπάνιο του μωρού

Το μπάνιο του μωρού

Όταν γέννησα το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν το μπάνιο, πως θα πιάσω το παιδί, πως θα είναι ασφαλές, πως θα το κάνω να νιώθει καλά την ώρα του μπάνιου του. Η αγωνία είναι φανερή, γιατί όλες οι μαμάδες αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε τα καλύτερα στο παιδάκι μας. Μία μπανιέρα μωρού που να σας δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας, είναι σημαντική υπόθεση.

Brevi Μπανιέρα Αλλαξιέρα Lindo 501 Bianconiglio
Brevi Μπανιέρα Αλλαξιέρα Lindo 501 Bianconiglio (89,99 €) [Περισσότερα]
Brevi Μπανιέρα Goccia 034 Arancione
Brevi Μπανιέρα Goccia 034 Arancione (30,99 €) [Περισσότερα]
Fisher Price Μπανάκι (CHR13)
Fisher Price Μπανάκι (CHR13) (49,99 €) [Περισσότερα]

Το παιδί για να είναι χαρούμενο και υγιές πρέπει να απολαμβάνει το μπάνιο του. Η υγιεινή στοχεύει επίσης στον αποτελεσματικό καθαρισμό, καθώς το δερματάκι του μωρού αλλά και του παιδιού είναι ευαίσθητο.

Έτσι, πριν από κάθε μπάνιο, ετοιμάζουμε τον χώρο και τη θερμοκρασία τόσο του δωματίου όσο και του νερού, γεμίζοντας τη βρεφική μπανιέρα. Για το λούσιμο μία μικρή ποσότητα είναι αρκετή και για το ξέπλυμα η ροή του νερού πρέπει να είναι χαμηλή.

Για το σώμα, πάλι μία μικρή ποσότητα αφρόλουτρου είναι αρκετή, δίνουμε έμφαση στις πτυχές που σχηματίζει το σώμα του μωρού και που εκεί συγκεντρώνεται ο περισσότερος ιδρώτας.

Αν κλείσετε αυτή την τελετουργία με ένα μασάζ, το μωράκι σας θα απολαύσει το βραδινό του ύπνο. Αν δείτε όμως ότι δείχνει να δυσανασχετεί καλό είναι να σταματήσετε το μασάζ.

Τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για την υγιεινή του είναι:

Πάνες (δες εδώ)

Κρέμες συγκάματος (δείτε μεγάλη ποικιλία εδώ)

Λάδια για το μασάζ, σαμπουάν και αφρόλουτρα (δείτε εδώ)

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...