Όχι, η ευτυχία δεν είναι ταμπού.

Όχι, η ευτυχία δεν είναι ταμπού.

Τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης, φτάσαμε στο σημείο να περνάμε κάποιες ευτυχισμένες στιγμές, τις οποίες όμως δεν τις μοιραζόμαστε, λες και είναι ντροπή, σε αυτή την εποχή να είσαι ευτυχισμένος, λες και είναι ντροπή, να ονειρεύεσαι, να σχεδιάζεις, να δουλεύεις, να ελπίζεις, να ερωτεύεσαι. Η ευτυχία επιβάλλεται να σταματήσει να είναι ταμπού. Ειδικά τώρα, που χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο το χαμόγελο, την χαρά και την ελπίδα. Ίσως ήταν και μία καλή ευκαιρία να καταλάβουμε πως δεν κρύβεται πάντα στα υλικά αγαθά, κρύβεται όμως σε μικρές καθημερινές χαρές, που ξεχάσαμε να δίνουμε αξία και να τις εκτιμούμε όσο θα έπρεπε.

 
 

Η ευτυχία κρύβεται στο πρωινό φιλί του άντρα σου και των παιδιών σου, όταν ξαφνικά το παιδί σου σού λέει "μαμά σε αγαπώ", όταν πάτε μία βόλτα στο πάρκο, όταν το βράδυ στο ύπνο σου σε αγκαλιάζει ο σύντροφός σου, η ευτυχία υπάρχει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μας αγαπούν και θα είναι δίπλα μας σε κάθε στιγμή, όταν θα φτιάχνεις κέικ για το παιδί σου και αυτό θα θέλει να πιάσει με το δαχτυλάκι του το μείγμα που έφτιαξες, όταν θα ξεκουράζεσαι στην αγκαλιά του αγαπημένου σου, όταν θα έχεις κοινούς στόχους, κοινά οράματα και κοινές ελπίδες και ας είναι διαφορετικές για το κάθε μέλος, όλοι όμως για έναν και ένας για όλους.

Όχι η ευτυχία είναι εδώ, αρκεί να μην περάσει ο χρόνος και ξεχάσουμε ότι την είχαμε μπροστά στα μάτια μας και την χάσαμε. Χάσαμε τη στιγμή… την ευκαιρία να την απολαύσουμε.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...