Μια σχέση αγάπης...

Μια σχέση αγάπης...

H Ζιζέλ μου 7 χρονών περίπου, κι Χρήστος μου, 19 μηνών περίπου... Η Ζιζέλ προηγήθηκε... και τον δέχτηκε πολύ καλά θα έλεγα. Δεν ζηλεύει καθόλου και νομίζω πως αυτό το έχουμε κερδίσει κι εμείς, αφού δεν άλλαξε η συμπεριφορά μας απέναντί της.

Μετά τον μπέμπη η Ζιζελ δεν χρειάστηκε να ξαναμεινει μόνη στο σπίτι... Εκμεταλλεύεται στο έπακρο, οτιδήποτε λιχουδιά της δίνει! Ευτός είναι και ένας σοβαρός λόγος που "κέρδισε" την αγάπη της! Στο κρεβάτι βρισκόμαστε συχνά και οι τέσσερις... Ξυπνάμε το πρωί, κι αν δεν έρθει να μας πει μια καλήμερα, να του γλείψει τ αυτάκια και να τη χαϊδέψει, δεν θα πάει καλά η μέρα! Θα βάλει δίπλα της όταν αυτή αράζει στον καναπέ, τα τουβλακια του κι όλων των λογιών τα παιχνίδια του. Θα της τα δείχνει και θα πλάθει ιστοριούλες με εκείνη μέσα. Αυτοκινητάκια θα περπατάνε στη ράχη της… και ου το καθεξής!

Παρεπιπτόντως, όταν ο Χρήστος κυλιέται στα πατώματα... η Ζιζελ δεν πατάει καν! Μένει καναπέ... και απλά πηδάει από καναπέ σε καναπέ κι από κρεβάτι.. σε βόλτα! Θα κοιτάνε κι οι δυο από το παράθυρο ή από το μπαλκόνι το καλοκαίρι, σαν τις "κουτσομπόλες" τις γειτονιάς ποιος μπήκε και ποιος πέρασε, ποιος πάρκαρε ή ξεπάρκαρε! Το βράδυ θα κάθονται δίπλα δίπλα στον καναπέ, σαν να κουρνιάζουν λίγο πριν τον ύπνο, κι ο μικρός θα τη χαϊδεύει γλυκά στην κοιλίτσα της. Τη βάζουμε μαζί στη μπανιέρα για το μπάνιο της και μετά, τη κυνηγάει με δυο βούρτσες στα χέρια για να τη χτενίσει. Δεν είναι κι όλα ευχάριστα για εκείνη... άλλα τα αντισταθμίζει η αγάπη τους... Θα της βάλει εκείνος κάθε πρωί φαγητό άλλα και κάθε απόγευμα όταν το θυμηθεί. Όσο για νερό, το αποφεύγουμε προς το παρόν, γιατί δεν μπορούμε ακόμη να βρούμε στόχο!

 
 

Το ντουλάπι με τις λιχουδιές της είναι μόνιμο θέμα διαφωνίας μας. Το πότε θα πρέπει να ανοίγει!!! Τον τελευταίο μήνα, η Ζιζέλ πήρε ένα ολόκληρο κιλό. Σαν μοντέλο που είναι όμως, έκανε τη διατροφή της και το έχασε! Να σημειώσουμε εδώ πως τα εύσημα για το κιλό που πήρε, τα διεκδικεί κατά κύριο λόγο ο Χρήστος, από τις λιχουδιές που τις έδινε! Όταν τρώει κάτι πρέπει οπωσδήποτε να τις δώσει. Αν είναι κάτι όμως που θέλει πολύ... της κάνει νόημα "όχι" με το δαχτυλάκι του! Το ίδιο κι όταν τρέχει να τη μαλώσει, αν τυχόν κάνει καμία σκανταλιά! Πριν τελειώσει ή όταν δεν θέλει άλλο φαγητό λέει "Ζιζέλ" και τη δείχνει για να της το δώσουμε.

Το καλοκαίρι κολυμπάνε μαζί! Στις εκδρομές, πάνε πακέτο. Στο πάρκο τρέχουν και παίζουν κι οι δυο μαζί μπάλα... Είναι η παρέα του και το αδερφάκι του. Είναι ο δικός του "άνθρωπος" μόλις φεύγω για τη δουλειά. Μια φορά τον άφησα βράδυ, με την αδερφή μου. Τον είχε πάρει το παράπονο! Της είπα όταν με πήρε τηλέφωνο γιατί δεν μπορούσε να τον ηρεμήσει (δέκα μηνών τότε), να τον πάει κοντά στη Zιζέλ... και ηρέμησε. Είναι ένα γνώριμο πρόσωπο για εκείνον... ένα κομμάτι της οικογένειας του. Είναι μια ακόμη ζωή συνδεδεμένη με τη δική μας ζωή και με όλες τις καλές μας στιγμές! Είναι το Ζιζελάκι μας και το αγαπάμε πολύ…

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...