Χριστούγεννα: αναμνήσεις μίας ζωής

Χριστούγεννα: αναμνήσεις μίας ζωής

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που θυμόμαστε είναι οι αναμνήσεις μας από τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων. Τις μυρωδιές, τα δώρα, την αγάπη που είχαμε λάβει, τις εκπλήξεις, τον Άγιο Βασίλη. Η πιο μαγική εποχή του χρόνου είναι εδώ για τα παιδιά μας και εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω ώστε οι αναμνήσεις που θα έχουν στη ζωή τους να είναι πραγματικά μοναδικές.

Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι παρόν και εμείς μπορούμε να στολίσουμε το σπίτι με τη βοήθεια των παιδιών μας. Μπορούμε επίσης να πάμε βόλτα στα μαγαζιά και να αγοράσουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία ή να παρακολουθήσουμε παρέα τους μία χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση. Είναι τόσο όμορφες και ξεχωριστές.

Επίσης, πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά στο έθιμο με τα κάλαντα, όχι όμως για τις οικονομικές απολαβές που θα έχουν αλλά για την εμπειρία που τους αφήνει.

 
 

Παράλληλα, αξίζει κουλουράκια ή τσουρέκια να τα φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από την ανάμνηση της όσφρησης του σπιτιού για έναν άνθρωπο. Αρκεί να σκεφτείτε πόσες φορές φέρνουμε στο νου μας το πώς μύριζε το σπίτι τα Χριστούγεννα, όταν η μητέρα μας έφτιαχνε τις διάφορες λιχουδιές της.

Τέλος, αξίζει να τους μιλήσουμε για τα δικά μας Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων. Να τα γεμίσουμε αγάπη και αγκαλιές, όση αξία και αν έχουν τα υλικά δώρα που θα αγοράσουμε στο παιδί μας, αποτελούν δώρο άδωρον αν δεν συνοδεύονται από δώρα συναισθηματικής και πνευματικής αξίας.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...