Στα μικρά βρίσκεται η ευτυχία των παιδιών.

Στα μικρά βρίσκεται η ευτυχία των παιδιών.

Συχνά, αγωνιούμε για το μέλλον τους, δουλεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να μην τους λείψει τίποτα, νιώθουμε πως μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα, όμως συχνά η ευτυχία κρύβεται σε μερικά απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας πραγματικά πολύ ευτυχισμένα.

Αρχικά η αγκαλιά, δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω πως η αγκαλιά είναι το μεγαλύτερο φάρμακο της ψυχής. Εκείνη που αγαλλιάζει κάθε κάρδια, που εκτοξεύει κάθε συναίσθημα. Έπειτα ο χρόνος, να είναι ο ουσιαστικός πραγματικός χρόνος, να μη νιώσει ποτέ το παιδί πως είναι το διάλλειμα ανάμεσα στις δουλειές μας. Τα παιδιά έχουν ένα εκπληκτικό αισθητήριο να αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις γύρω τους. Εμείς οι γονείς έχουμε μία τάση να λέμε διαρκώς "όχι", και "μη". Μη αυτό μη το άλλο, αυτό το μη και όχι ας το αντιστρέψουμε κάποιες φορές σε ναι, ναι γίνεται, ναι μπορείς να το κάνεις αυτό, ναι είμαι μαζί σου αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που κάνεις, γιατί με τη συνεχή άρνηση το παιδί δεν μαθαίνει, ή μαθαίνει απλά την απαγόρευση και τίποτα άλλο.

 
 

Και μην ξεχνάτε ποτέ:

"Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να διατηρηθούμε και 12 αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε" – Virginia Satir

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...