Παιδικός σταθμός ή σπίτι;

Παιδικός σταθμός ή σπίτι;

Η αλήθεια είναι πως επειδή δεν ζουν ούτε η μαμά μου ούτε η πεθερά μου την ανατροφή της κόρης μου την έχουμε αναλάβει εξολοκλήρου εγώ και ο μπαμπάς της, γεγονός το οποίο είναι ναι μεν δύσκολο αλλά νιώθουμε από την άλλη την χαρά πως μεγαλώνουμε εμείς το παιδάκι μας, αφού δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να πάρουμε βοηθό στο σπίτι. Θέλοντας να πληροφορηθώ πότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πάει το παιδάκι μου παιδικό, ο παιδίατρος μου τόνισε πως θα ήταν καλό μετά τα δυόμιση χρόνια. Μέχρι τότε, το παιδί δεν έχει αναπτύξει όλες τις σωματικές, νοητικές και ψυχικές του δυνάμεις, ώστε να μπορεί με άνεση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιδικού.

 
 

Συζητώντας και με άλλες μαμάδες, παρατηρώ πως επί το πλείστον οι περισσότερες θα στείλουν τα παιδιά τους μετά την ηλικία των δυόμιση στον παιδικό. Μόνο μία ήταν κάθετα αντίθετη που μου είπε πως λόγω των ιώσεων θα το στείλει απευθείας στο νηπιαγωγείο, ενώ την απασχολεί πολύ το αν θα τρώει καλά στον παιδικό αλλά και η προσαρμοστικότητά του. Οι γνώμες σχετικά με το ζήτημα διίστανται. Όμως πιστεύω πως αυτό που παίζει το σπουδαιότερο ρόλο είναι η ποιότητα του παιδικού που θα επιλέξει μία οικογένεια. Ο παιδικός πιστεύω πως συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση του παιδιού, να μάθει να μοιράζεται, να ξεδιπλώνει όλες τις κοινωνικές του δεξιότητες, να αναπτύξει παράλληλα τις νοητικές του.

Το τι θα κάνει η κάθε οικογένεια όσο αφορά το παιδάκι της ασφαλώς είναι αποκλειστικά δικό της θέμα. Εσείς; Πότε στείλατε το παιδάκι σας στον παιδικό; Τι εμπειρίες αποκομίσατε; Θα μας ενδιέφερε και η δική σας γνώμη!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...