Έξω λοιπόν….

Έξω λοιπόν….

Από την πρώτη στιγμή που είχα πάει τη νεογέννητη κόρη μου στον παιδίατρο μου είχε τονίσει πως πρέπει να βγάζω καθημερινά έξω το παιδί. Να μην καλύπτω με πλαστικά το καροτσάκι, λόγω του κρύου, για να βλέπει και να παίρνει εικόνες, απλά τον χειμώνα να την ντύνω σωστά. Πριν σαραντίσει η μικρή απολάμβανε τις πρώτες της βόλτες. Παρόλο που ήταν "ποντικάκι" ακόμα, όπως την έλεγα, έβλεπα πως τα ματάκια της έπαιζαν, κοιτούσε εδώ κει εκεί. Αυτή την τακτική την ακολούθησα πιστά μέχρι και τώρα, που είναι αισίως περίπου δυο ετών. Την πηγαίνω παιδική χαρά καθημερινά, βόλτα με το καροτσάκι και έχω καταλάβει πως αυτό κάνει πολύ καλό και στις δυο μας.

Αρχικά, το παιδί δεν είναι εγκλωβισμένο στους τέσσερις τοίχους. Είναι πολύ κοινωνική, σε σημείο να έχω γνωρίσει κόσμο που δεν γνώριζα, χάρη σε εκείνη, καθώς χαιρετά και μιλά σε όλο τον κόσμο. Της δίνω την ευκαιρία να ανακαλύπτει το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, στο οποίο θα ζήσει, με απλά λόγια. Συνεχώς, όταν την έχω στο καροτσάκι, έχει παρατεταμένο το χέρι, για να μου δείξει κάτι που είδε. Ακούει λέξεις και τις αφομοιώνει.

Έκανε καλό και σε μένα. Αρχικά, δεν μένω κλεισμένη σπίτι. Το απόγευμα που της αρέσει πολύ η βόλτα περπατώ με το καροτσάκι περίπου δυο χιλιόμετρα και έτσι κατάφερα να χάσω αβίαστα κιλά που είχα πάρει στην εγκυμοσύνη μου. Επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να πηγαίνω γυμναστήριο, το βλέπω ως μία μορφή άσκησης.

 
 

Το σύνθημα μου λοιπόν είναι ένα, εκτός αν βρέχει, έξω λοιπόν, με κρύο, με χιόνι, με ήλιο, έξω. Ένας νέος κόσμος περιμένει τα παιδιά μας. Καιρός να τον ανακαλύψουμε μαζί!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...