Ευτυχισμένα παιδιά….

Ευτυχισμένα παιδιά….

Υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο εμείς επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι κλείνουμε για λίγο το τηλέφωνο και δεν ανοίγουμε αμέσως υπολογιστή. Όταν οι Κυριακές θα είναι ιερές και θα γευματίζει όλη η οικογένεια μαζί. Όταν τους μιλάμε και τα κοιτάμε στα μάτια, όταν μας μιλούν και τα ακούμε και δεν έχουμε το μυαλό μας στον προγραμματισμό της άλλης μέρας ή σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί. Θα υπάρχουν ευτυχισμένα παιδιά, όταν τους τραγουδάμε, όταν μοιραζόμαστε μαζί τους ένα γλυκό, όταν λέμε ένα παραμύθι, όταν πάμε μία βόλτα με τον έφηβο γιο μας. Όταν μπαίνουμε σπίτι και χαμογελάμε, όταν τα αφήνουμε νε τελειώσουν και να ολοκληρώσουν τη σκέψη τους. Όταν αφιερώνουμε το Σαββατοκύριακο με δραστηριότητες μαζί τους, όταν κάνουμε συχνά αγκαλιές και λέμε σ’ αγαπώ.

 
 

Θα υπάρχουν ευτυχισμένα παιδιά κάθε φορά που θα τα μαθαίνουμε να σέβονται τον εαυτό τους, όταν δεν θα τα επιπλήττουμε μπροστά στους άλλους, όταν θα τονίζουμε σε αυτά πως οι πραγματικοί άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και οι τέλειοι άνθρωποι δεν είναι πραγματικοί. Υπάρχουν ευτυχισμένα παιδιά, όταν τα ενθαρρύνουμε. Όταν τα ενισχύουμε. Όταν τα αντιμετωπίζουμε ως ολοκληρωμένα άτομα που έχουν άποψη και χρειάζεται να πουν και εκείνα τη γνώμη τους.

Τα ευτυχισμένα παιδιά είναι εκείνα που αγαπούν πολύ τον εαυτό τους κυρίως εκείνα που έχουν μάθει να αγαπούν και τους άλλους.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...