Μαμάδες….

Μαμάδες….

Πόσες φορές έχουμε κοροϊδέψει τη μητέρα μας για αυτά που μας έλεγε κατά καιρούς και τελικά όχι μόνο τα λέμε αλλά και τα κάνουμε. Μάνα είναι μόνο μία, και κάτι φαίνεται γίνεται στο DNA μας και σε κάποιες περιπτώσεις είμαστε απολύτως ίδιες.

Έτσι, βλέπουμε πως έξω έχει σαράντα βαθμούς και φοβόμαστε μήπως το μωρό κρυώσει και του φοράμε καλτσάκια. Πόσο συχνά βλέπω μωρά καλοκαιριάτικα στο δρόμο με καλτσάκια και τα λυπάμαι. Σκέφτομαι να μου φορούσε κάποιος με το έτσι θέλω κάλτσες καλοκαιριάτικα και παθαίνω έμφραγμα. Το άλλο με το φαγητό; Δεν τρώει το καλό μας, γιατί όπως και να το κάνουμε σε λίγα παιδιά αρέσουν οι φακές, και δίνουμε όρκους πως θα μείνει θεονήστικο, αν δεν τις φάει. Και όμως, μετά από λίγο σκεφτόμαστε εναλλακτικές, με την ταχύτητα του ανέμου και αναρωτιόμαστε τι άλλο μπορώ να φτιάξω στο παιδί, για να μη μείνει νηστικό. Μεγαλύτερος πόνος για την ελληνίδα μάνα, ακόμα και για μένα που τα κορόιδευα αυτά είναι να μείνει νηστικό το παιδί. 

 
 

Τελείωσε. Γενικώς οι μαμάδες έχουμε μία αλληλεγγύη που πηγάζει από τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες σκέψεις, από τις ίδιες αγωνίες και από τα κοινά προβλήματα. Φράσεις όπως, "βάλε τη ζακέτα σου θα κρυώσεις", "αν δεν καθίσεις καλά δεν θα πάμε στην παιδική χαρά", "γιατί θα φας έξω; δεν έχουμε φαγητό στο σπίτι;", "δεν μπορώ να καταλάβω που έχει μοιάσει αυτό το παιδί" και ούτω καθεξής αποδεικνύουν πως οι μαμάδες κινούμαστε πάνω κάτω στα χνάρια των μαμάδων μας, αφού τα βιώματα και οι εμπειρίες είναι δύσκολο να αποτιναχθούν από πάνω μας. Ζήτω οι μαμάδες λοιπόν….

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...