Διακοπές στο χωριό!

Διακοπές στο χωριό!

Τα τελευταία χρόνια η επιστροφή στις ρίζες και στα χωριά μας αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη, λόγω κρίσης, μία ανάγκη όμως που επέφερε πολύ θετικά αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες από τη μία πλευρά και από την άλλη έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την επαφή μας με τις πατρογονικές μας ρίζες ενώ παράλληλα νιώθουμε την καθησυχαστική αίσθηση ασφάλειας που μας δίνει το πατρικό μας σπίτι.

Καθόλου άσχημα, αφού πια οι τόποι κατοικίας των γονιών μας και οι εξοχικές μας κατοικίες, που είχαν απαξιωθεί για πολύ καιρό έρχονται πάλι στο επίκεντρο των καλοκαιρινών μας διακοπών. Έτσι, η οικογένεια καλείται να επαναπροσδιορίσει και να οριοθετήσει στενότερα τις ανάγκες της. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευτυχία μας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το χρήμα.

 
 

Αξίζει λοιπόν η επιστροφή στο χωριό για τους παρακάτω λόγους:

  • Πρώτον οικονομικά, σαφέστατα είναι η πιο οικονομική επιλογή ενώ με αυτόν τον τρόπο μας εξασφαλίζονται περισσότερες μέρες διακοπών. Αρκεί να σκεφτούμε πως δεν θα χρειάζεται να τρώμε έξω, πως η ζωή στα χωριά είναι πολύ πιο οικονομική και όλα μα όλα κοστίζουν πολύ φτηνότερα από ότι στην πόλη ή σε ένα τουριστικό μέρος.

  • Έπειτα αποτελεί μία όμορφη συναισθηματική επιλογή, θυμόμαστε τον τόπο που μεγαλώσαμε, που παίξαμε, που νιώσαμε τα πρώτα μεγάλα συναισθήματα, που ερωτευτήκαμε.

  • Είναι καιρός να ξαναβρούμε την χαμένη μας αθωότητα και να ζήσουμε στιγμές που μας θυμίζουν αυτό που ήμασταν.

  • Η πραγματική ευτυχία και διασκέδαση δεν βρίσκονται απαραίτητα στα ακριβά πράγματα και στις πολυτελείς διακοπές, αλλά στην απλότητα και στη γνησιότητα των πραγμάτων. Μία βόλτα στο καφενείο του χωριού για παραδοσιακό ελληνικό καφέ, μία απόδραση στην φύση, επαφή με ανθρώπους που γνωρίζεις, τι καλύτερο;

  • Το χωριό συμβάλλει στην επαφή των παιδιών μας με τις ρίζες τους, ενισχύουμε με αυτόν τον τρόπο τις αναμνήσεις που θα έχουν στο μέλλον, κάνοντας δικαοπές με τον παππού και τη γιαγιά.

  • Πολλά χωριά παίρνουν ζωή με τους επισκέπτες που έρχονται να επισκεφτούν τις πατρογονικές τους ρίζες.

Όσοι λοιπόν διαθέτετε σπίτι στο χωριό μην το σκέπτεστε, επιπλέον θα δώσετε χαρά στους γονείς σας, θα αναζωογονηθεί ακόμα και το πατρικό σας σπίτι με τη ζωή, τα γέλια και τη ζωντάνια ανθρώπων που ήρθαν για λίγες μέρες να ξεκουραστούν στον τόπο που γεννήθηκαν.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...