Και ο πολίτης;

Και ο πολίτης;

Πρόσφατα πήγα σε ένα κατάστημα με την μικρή να της αγοράσω σανδάλια καλοκαιρινά. Με το καροτσάκι. Μπαίνω μέσα, βρίσκω την μία πωλήτρια και της λέω, ενδιαφέρομαι για αυτά τα σανδάλια. "Α κυρία μου, μου" απαντά, "πρέπει να κατεβείτε στον κάτω όροφο που είναι τα παιδικά". "Έχετε ασανσέρ;", την ρωτώ. "Όχι με τις σκάλες, από εδώ". Βγάζω την μικρή από το καροτσάκια, κατεβαίνω κάτι σκάλες επικίνδυνες και συναντώ και έναν αγενέστατο πωλητή. Φεύγω, από τα νεύρα μου δεν τα αγοράζω.

Με το καροτσάκι στους αθηναϊκούς δρόμους. Πρέπει να έχεις κάνει εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις για να τα καταφέρεις. Πολλά καταστήματα είναι δυσπρόσιτα, γιατί έχουν μόνο σκάλες και όχι ράμπες. Πλέον, εκτιμώ δεόντως τα καταστήματα με ράμπες και εκείνα που συμβάλλουν ώστε να βοηθηθεί ο πολίτης.

 

 
 

Μήπως είμαι περίεργη εγώ; Σκέφτομαι. Και αν ήμουν ένα άτομο με ειδικές ικανότητες; Θα ήμουν αποκλεισμένη από πολλούς χώρους ακόμα και από την ίδια μου την πόλη που δεν βοηθά με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια που διαθέτει και από τους συμπολίτες μου που δεν προνοούν και δημιουργούν τα καταστήματα τους προορισμένα μόνο για ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Πρώτα ο πολίτης, ποιος πολίτης, τελικά, αφού διαχωρίζονται σε πολίτες πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων.

Αν εγώ με ένα καροτσάκι και ένα μωρό συχνά δεινοπαθώ, δεινοπαθώ να κουβαλώ το καροτσάκι σε σκάλες για να μπω σε ένα κατάστημα, δεινοπαθώ στους δρόμους που παρκάρουν παράνομα και δεν μπορώ να περάσω, δεινοπαθώ να κάνω τα αυτονόητα, είμαι σίγουρη πως τα άτομα με ειδικές ικανότητες περνούν σε αυτόν τον τόπο πολύ δύσκολα. Και είναι κρίμα…πολύ κρίμα! Κρίμα από τον θεό!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...