Το νήμα

Το νήμα

Σκεφτείτε ένα κουβάρι κλωστής, που τόσο έντεχνα έχει περιτυλιχθεί με συγκεκριμένη αρχή, κάποια ορισμένη μέση και ένα συμβατικό τέλος.

Φανταστείτε, τώρα, αυτό το κουβάρι να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός πλεκτού και έτσι να πλέκεται, να ξηλώνεται, να μαζεύεται και να αφήνεται ελεύθερο, να κατευθύνεται, να ορίζεται το μάκρος του και εντέλει να ασκείται πάνω στη λεπτή κλωστή του νήματος κάθε είδους ενέργεια, άλλοτε βίαια και απότομα, άλλοτε ήρεμα και απαλά, άλλοτε πάλι συντονισμένα και εργατικά και άλλοτε χαλαρά και σχεδόν ασυλλόγιστα.

Κάτι σαν την ψυχή, δηλαδή.... που δέχεται τόσες πολλές ενέργειες και το αποτύπωμά τους βλέπουμε καθημερινά και αναρωτιόμαστε, αν αναρωτιόμαστε!

Αν, όμως, συμβαίνει το δεύτερο, αναρωτιόμαστε, δηλαδή, και ψάχνουμε την άκρη του νήματος, όχι για να ξεφύγουμε τόσο, όσο για να δράσουμε ψυχικά και πνευματικά με στόχο τη διερεύνηση και την αποδοχή του τί είναι τελικά αυτό που ορίζει τη στάση μας απέναντι στα πράγματα και ποιά στοιχεία συναπαρτίζουν το όλον του καθενός από εμάς ξεχωριστά, τότε Το Νήμα θα σταθεί συνοδοιπόρος της γεμάτης δοκιμές διαδρομής μας.

 
 

Μια ομάδα επαγγελματιών φρόντισε να δημιουργήσει έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος συνδυάζει ποικίλους τομείς δραστηριότητας και σαν το νήμα τους διατρέχει, τους μπλέκει, επιδρά πάνω τους και τελικά μπορεί να τους συνδυάσει ή απλά να τους απελευθερώσει.

Θέατρο, παιγνιοθεραπεία, ψυχοεκπαίδευση και ειδική αγωγή είναι μερικές από τις δράσεις/υπηρεσίες, που προσφέρονται στο χώρο Του Νήματος, από τους Γιάννη Πίμπα (ψυχολόγος), Αριστέα Κοντραφούρη (ηθοποιός-παιγνιοθεραπεύτρια) και Λαμπρινή Κουβαρά (ψυχοπαιδαγωγός, εκπ. παιγνιοθεραπεύτρια).

Στόχος η ενίσχυση της δημιουργικότητας και η απελευθέρωση της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών, όπως επίσης και η τόνωση των δυνατών τους πλευρών, με βασικό μέσο το παιχνίδι!

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε click εδώ.

"Το Νήμα" βρίσκεται στην οδό Αιολέων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 6907502030.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...