Αγορές για το παιδί: Tι πρέπει να προσέχουμε!

Αγορές για το παιδί: Tι πρέπει να προσέχουμε!

Από τη στιγμή που μένεις έγκυος νιώθεις πως οι προτεραιότητες σου αλλάζουν. Σταματάς να κοιτάς τις βιτρίνες με τα παπούτσια και τα καταστήματα παιδικών ειδών αποτελούν τον πόλο έλξης για μία μαμά. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζει να προσέχουμε, όταν αγοράζουμε ρούχα για τα παιδιά μας. Αρχικά, επειδή μεγαλώνουν γρήγορα έχουμε μία τάση να αγοράζουμε ρούχα περίπου δυο νούμερα μεγαλύτερα από την ηλικία τους. Όμως τα μεγαλύτερα σε νούμερο ρούχα είναι εκνευριστικά για τα παιδιά, καθώς συχνά τους στερούν την ελευθερία να παίξουν με άνεση. Τα παιδιά είναι μία μικρογραφία των μεγάλων, σκεφτείτε αν και εσείς θα θέλατε να φοράτε ρούχα μεγαλύτερα από το μέγεθός σας; Δε θα ήταν ενοχλητικό;

Παράλληλα αποφύγετε ρούχα που έχουν πάνω τους πολλά αξεσουάρ και μπιχλιμπίδια. Μπορεί να μας αρέσουν τα ρούχα με χάντρες, λουλούδια, και κάθε είδους διακοσμητικό, όμως για παιδιά κάτω των 2 ετών είναι κίνδυνος θάνατος, καθώς αν αποσπαστούν με τον άλφα ή βήτα τρόπο από τα ρούχα αποτελούν κίνδυνο, αν τα καταπιούν τα παιδιά.

Τέλος, τα παπούτσια αξίζει να είναι άνετα και ανατομικά. 

 
 

Τα παιδιά, ειδικά τα πιο μικρά σε ηλικία, αν μπορούσαν να μιλήσουν και να πουν τι θέλουν, σίγουρα θα έλεγαν πως αυτό που επιθυμούν είναι άνεση και πρακτικότητα. Ας τους την εξασφαλίσουμε λοιπόν!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...