Η μαμά και ο μπαμπάς

Η μαμά και ο μπαμπάς

Η μαμά και ο μπαμπάς που λες είναι άνθρωποι και εκείνοι… Υπήρξαν πολύ ερωτευμένο ζευγάρι, έβρισκαν χρόνο να περνούν μαζί, με φίλους και μέσα από αυτή τη μεγάλη αγάπη και τον έρωτα γεννήθηκες εσύ παιδί μου. Καρπός του έρωτα τους! Τώρα είναι οικογένεια και έχουν ξετρελαθεί μαζί σου! Τόσο πολύ που έπεσαν από πάνω σου με τα μούτρα και μπήκαν τόσο πολύ στο ρόλο τους που ξέχασαν αυτό το ερωτευμένο ζευγαράκι.

Όχι παιδί μου δεν φταις εσύ σε καμία περίπτωση! Ίσα-ίσα που τους γεμίζεις τη ζωή, τους κάνεις την κάθε μέρα ξεχωριστή και χωρίς εσένα δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους!

Τότε ποιος φταίει; Εκείνοι φταίνε παιδί μου! Μόνο εκείνοι! Να σου πω γιατί;

Γιατί τους έφαγε η ασφυκτική καθημερινή ρουτίνα τους… Δουλειά, σπίτι, τα παιδιά και στο τέλος της ημέρας που εσύ κοιμάσαι δεν βλέπουν την ώρα να κοιμηθούν και εκείνοι!

Τι να κάνουν; Να σου πω παιδί μου την γνώμη μου;

  • Να αφιερώσουν χρόνο και πάλι ο ένας στον άλλον.

  • Να σε αφήσουν ένα Σαββατοκύριακο στη γιαγιά και τον παππού και να μείνουν μόνοι τους. Να πάνε για ποτέ οι δύο τους ή με την παρέα τους όπως παλιά ή καθίσουν σπίτι να αφιερώσουν χρόνο ο ένας στον άλλον.

  • Να βγούνε ραντεβού όπως παλιά… Να ξανά συναντηθούν στο στέκι τους ή στο μέρος όπου είχαν γνωριστεί.

  • Να πάνε σινεμά ή θέατρο.

  • Να λένε καθημερινά 2-3 γλυκές κουβέντες ο ένας στον άλλον όπως παλιά.

  • Ένα φιλί για το ξεκίνημα της ημέρας είναι το πιο δυναμωτικό πρωινό!

  • Να κοιμηθούν αφού κλείνουν τα μάτια τους αλλά αγκαλιά.

  • Να ανοίγουν την αγκαλιά τους ο ένας για τον άλλον! Κάποτε ήταν της μαμάς το καταφύγιο η αγκαλιά του μπαμπά…

  • Να συζητούν! Όχι μόνο τα προβλήματα τους! Αυτά είτε μικρά , είτε μεγάλα ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν…
 
 

Να μην ξεχνούν πόσο πολύ αγαπήθηκαν! Πόσο σημαντικοί ήταν και είναι ο ένας για τον άλλον. Η αγάπη με αγάπη πολλαπλασιάζεται! Πίστεψε με παιδί μου αν τους βλέπεις κι εσύ όπως ήταν και τότε αυτό το παράδειγμα θα πάρεις κι εσύ, θα σου αρέσει, μπορεί και να ζηλεύεις λίγο, αλλά κατά βάθος θα τους καμαρώνεις! Θα έχεις να θυμάσαι όταν μεγαλώσεις πόσο αγαπημένοι ήταν και πόσο το έδειχναν ο ένας στον άλλον. Έτσι αισθάνεσαι και εσύ ασφαλής παιδί μου, θα ζεις σε μία ασπίδα αγάπης και όση αγάπη πάρεις τόση θα έχεις για να δίνεις κι εσύ!

Μαμά και μπαμπά μην ξεχνάτε να ζείτε!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...