Τι κράτησα από τις παιδικές μου αναμνήσεις

Τι κράτησα από τις παιδικές μου αναμνήσεις

Από αυτά που έζησα σαν παιδί ελάχιστα θα ζήσει ο γιoς μου και αυτό είναι που κάνει να λυπάμαι… Κάποια από αυτά δεν ξέρει καν τι είναι και όσες ιστορίες κι αν του λέω ποτέ δεν θα τις καταλάβει.

Δεν ήξερε το είναι η κασέτα. Του έδειξα αλλά και πάλι δεν είχα κασετόφωνο να καταλάβει πως λειτουργεί… Και πάλι όμως τη μαγεία να είσαι πάνω από το ραδιόφωνο για να πατήσεις γρήγορα το κουμπί να γράψεις το αγαπημένο σου τραγούδι δεν θα τη ζήσει!

Έπαιξα σε γειτονιά με αμέτρητα παιδιά όλων των ηλικιών! Η μαμά μου έβαζε φωνή από την αυλή για να μαζευτώ μέσα, ούτε που έβγαινε έξω στο σκαλί για να με δει. Και γιατί να σκάσει; Αφού μας άκουγε και εκείνη και 3 στενά πιο πάνω που γελούσαμε και παίζαμε κρυφτό, αμπάριζα και τα μήλα! Εκείνος σε γειτονιά δεν έτυχε να βγει να παίξει, αλλά και να τύχαινε όπως έχουμε γίνει θα ήμουν κάπου εκεί κοντά και όχι στην ανύπαρκτη αυλή!

Δεν θα παίξει στο θρανίο με τις κασετίνες με τα αμέτρητα κουμπάκια. Ήταν από τις αγαπημένες μου! Με το που καθόμουν στο θρανίο με τη διπλανή μου την Σοφία πατούσαμε τα κουμπάκια από τις κασετίνες μας και τις στήναμε… Επίδειξη κάναμε ουσιαστικά η μία στην άλλη…

Δεν ξέραμε το internet… Για να επικοινωνήσουμε με τα άλλα παιδιά ή να μας δώσουν τα μαθήματα που τυχόν είχαμε χάσει παίρναμε τηλέφωνο ή πηγαίναμε από το σπίτι τους αν έμεναν κοντά. Επικοινωνούσαμε! Τώρα από τα πεντάχρονα μέχρι και τα μεγάλα παιδιά μέσω των social media κάνουν δήθεν πως επικοινωνούν… Χειρίζονται άψογα κινητά και tablet !

Και να ήταν μόνο αυτά…; Καλά θα ήταν… Δεν θα ζήσει την ξέγνοιαστη αυτή εποχή. Κάθεται όμως με ακούει προσεκτικά κάθε φορά που του λέω ιστορίες από τα παιδικά μου χρόνια και με ρωτάει συχνά από μόνος τους.

Έτσι είναι η ζωή τρέχει και εξελίσσεται! Θα ζήσει το τώρα, "αυτή την εποχή τη μοντέρνα" που λέει και η γιαγιά μου, δεν μπορώ να τον φυλακίσω στη δική μου γυάλα!

Κι εμένα όλα όσα μου έλεγε και μου λέει η μαμά μου από τη δική της παιδική ηλικία μου μοιάζουν μερικά απίστευτα, καταπιεστικά ίσως… Αλλά έτσι είναι! Κάθε εποχή έχει τα καλά και τα κακά της, κυρίως έχει τη γλύκα της και ένα σωρό από αναμνήσεις!

Χτίστε λοιπόν τις καλύτερες αναμνήσεις για τα παιδιά σας!

 

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...