Παιχνίδια στο μπαλκόνι!

Παιχνίδια στο μπαλκόνι!

Ένα βήμα σχεδόν πριν έρθει επίσημα το καλοκαίρι και ο καιρός ήδη έχει ζεστάνει αρκετά! Τώρα λοιπόν που αρχίσαμε να καθόμαστε στα μπαλκόνια μας είναι μία καλή ευκαιρία και τα παιδιά να ξεσκάσουν και να αισθανθούν πιο "ελεύθερα". Σήμερα λοιπόν θα σας γράψω πως διασκεδάζει ο γιος μου στο μπαλκόνι μας χωρίς "μη" και "όχι".

  • Τα νεροπίστολα έχουν κάθε τέτοια εποχή την τιμητική τους! Ο μικρός γεμίζει από μία πλαστική λεκάνη με νερό και αρχίζει να στοχεύει τα λουλούδια μας και τη μαμά καμιά φορά… Δεν πειράζει, δροσιά είναι!

  • Πλαστική λεκάνη γεμάτη νερό! Τη γεμίζουμε και μέσα βουτάνε από δεινόσαυρους μέχρι ότι άλλο παιχνίδι μπορεί να φανταστεί κανείς! Τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία έχουμε πει…

  • Νερομπογιές και δαχτυλομπογιές! Στρώνουμε κάτω φύλλα ή ακόμα και στο τραπέζι και ο μικρός καλλιτέχνης δημιουργεί χωρίς περιορισμούς! Άλλωστε με λίγο νεράκι όλα φεύγουν και στο μπαλκόνι δεν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να λερώσει!
 
 
  • Κιμωλίες! Ο μικρός κάθεται κάτω και ζωγραφίζει τα πλακάκια του μπαλκονιού! ΟΚ… για να πω όλη την αλήθεια τις περισσότερες φορές κι εγώ μαζί του! Επίσης με λίγο νεράκι δεν μένει τίποτα και δεν χαλάνε τα πλακάκια!

  • Χαμένος θησαυρός! Γεμίζει η μαμά ένα πλαστικό κουτί ή απλό τάπερ με ρύζι και μέσα βάζει διάφορα μικρά αντικείμενα που ο μικρός πρέπει να βρει!

  • Όταν πιάσουν για τα καλά οι ζέστες θέση στο μπαλκόνι παίρνει η φουσκωτή πισίνα! Εκεί όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές για παιχνίδι και πλατσουρίσματα είναι άπειρες!

Όπως και να έχει το καλοκαίρι από μόνο του είναι μία ξέγνοιαστη εποχή! Έτσι μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά με μεγαλύτερη άνεση να παίξουν χωρίς να μας νοιάζει αν λερώσουν η αν θα λερωθούν! Έτσι κι αλλιώς αν δεν λερωθούν σημαίνει πως μάλλον δεν το ευχαριστηθήκαν!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...