Λόγοι για να κλαις…

Λόγοι για να κλαις…

Είναι αλήθεια πως με την εγκυμοσύνη αλλά και με τον ερχομό ενός παιδιού, εμείς οι γυναίκες γινόμαστε αρκετά ευσυγκίνητες, ειδικά αν τα παιδιά μας εκδηλώνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την αγάπη τους και μας κάνουν στην κυριολεξία χίλια κομμάτια. Ο βασικότερος όμως λόγος είναι πως τα παιδιά μας θυμίζουν τι είναι άδολη αγάπη, αγάπη, χωρίς σκοπούς και υπονοούμενα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, αγάπη που πηγάζει αυθόρμητα και ειλικρινά.

Έτσι, κάθε φορά που μπαίνω σπίτι και βλέπω την κόρη μου να κάνει σαν τρελή που με βλέπει από την χαρά της, θέλω να βάλω τα κλάματα. Πηγαίνει πάνω κάτω, χειροκροτεί, φωνάζει, εκδηλώνει με το δικό της μοναδικό τρόπο την αγάπη της. Έτσι, όταν φεύγω για δουλειά, κλαίει, κλαίω και εγώ μαζί στο δρόμο, γιατί νιώθω τύψεις. Σε κάνουν να συγκινείσαι, γιατί είναι μοναδικό να είναι 16 μηνών και να τρώει και να σου δίνει το φαγητό της. Να γελά κακαριστά, όταν την γαργαλάς, να σου απλώνει τα χέρια για αγκαλίτσα, να κοιμάται στον ώμο σου, να παρακολουθεί ό,τι και αν κάνεις και να σε μιμείται τυφλά.

 
 

Φαντάζομαι πως νιώθουν και εκείνες οι μαμάδες που τα παιδιά τους λένε "σε αγαπώ" εκεί που δεν το περιμένουν. Που τις ζωγραφίζουν και τις κάνουν όμορφες στις ζωγραφιές τους, που γράφουν έκθεση και τονίζουν πως η μαμά μου είναι η πιο όμορφη στον κόσμο.

Ναι, το πιο ωραίο κλάμα είναι αυτό… αυτό που προέρχεται από την άδολη αγάπη!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...