Γιατί προτιμώ το camping ;

Γιατί προτιμώ το camping ;

Φέτος κλείνουμε σχεδόν 12 χρόνια που κάνουμε μόνο camping. 5 κλείνει ο γιος μου! Πρώτα απ’ όλα ξεκαθαρίζω πως πηγαίνουμε σε οργανωμένο camping, έχει πολλές διαφορές από το ελεύθερο και περισσότερες ανέσεις! Το θέμα που θα "θίξω" σήμερα είναι γιατί προτιμώ το camping στις καλοκαιρινές διακοπές με το παιδί.

Πρώτη φορά ο γιός μου ήρθε μαζί μας σχεδόν 5 μηνών! Από τότε μέχρι και σήμερα μετράει μέρες πότε θα ξανά πάμε. Το παιδί εκεί είναι ουσιαστικά ελεύθερο όπως και όλα τα παιδιά εκεί! Δεν έχει πρόγραμμα και ούτε είναι αναγκασμένος να ακολουθεί εμάς. Ανήκει σε μία παρέα που αποτελείται από πάνω από 50 παιδιά όλων των ηλικιών! Θάλασσα, ποδήλατο, κρυφτό, τα μήλα... Είναι και αισθάνεται ελεύθερος όπως κι εμείς!

Στο camping θέλοντας και μη γνωρίζεις όλες τις μαμάδες. Σήμερα είναι το παιδί σου στη σκηνή ή το τροχόσπιτο τους και παίζει αύριο θα είναι το δικό τους σε εμάς! Μαζί με το παιδί σου κάνεις κι εσύ καινούργιους φίλους και έτσι όλοι γινόμαστε μία τεράστια παρέα από γονείς και παιδιά!

 
 

Κάθε χρόνο πριν φύγουμε φροντίζω να φτιάξω το φαρμακείο που παίρνουμε μαζί μας! Camping χωρίς φαρμακείο τουλάχιστον τα βασικά δεν γίνεται!

Μετά είναι τα ρούχα και τα παιχνίδια… Ρούχα και παιχνίδια δεν χρειαζόμαστε πολλά! Μαγιουδάκια, 4-5 αλλαξιές, 1-2 φουτεράκια, εσώρουχα κλπ… Τις περισσότερες ώρες είμαστε όλοι με μαγιό και αυτό γιατί την καθόμαστε στη θάλασσα από το πρωί ως το βράδυ. Όσο για τα παιχνίδια πέρα από τα κουβαδάκια και τα νεροπίστολα σε μία τσαντούλα που είναι τα απαραίτητα, παίρνουμε και το ποδήλατο! Αυτά ήταν!

Το camping μας αρέσει οικογενειακώς! Χορταίνουμε φύση, θάλασσα και φίλους! Δεν υπάρχει πρόγραμμα και ακόμη και το μαγείρεμα ή το πλύσιμο των πιάτων εκεί δεν είναι ρουτίνα αλλά διασκέδαση! Χαίρομαι να βλέπω τον γιό μου ευτυχισμένο να παίζει με τους φίλους του! Χαίρομαι να βλέπω τα πιτσιρίκια όταν πηγαίνουμε να τον περιμένουν! Παιδιά που ακόμα και τον χειμώνα βρισκόμαστε με τις οικογένειες τους και κάνουμε σχέδια και όνειρα για το επόμενο καλοκαίρι μας! Στο camping αισθάνεσαι απλά ελεύθερος είτε είσαι μικρός, είτε μεγάλος!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...