Ώρα για παιχνίδι!

Ώρα για παιχνίδι!

Η επιλογή παιχνιδιών, είτε πρόκειται για τα παιδιά μας είτε για δώρο, αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, αν σκεφτούμε, ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη παράγοντες, όπως η ηλικία, ο χαρακτήρας του παιδιού και οι ιδιαίτερες προτιμήσεις του, η ποικιλία των παιχνιδιών, που ήδη διαθέτει.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές εταιρείες κατασκευής παιδικών παιχνιδιών, οι οποίες χάρη στην ποιότητα των υλικών αλλά και λόγω του συνδυασμού πολλαπλών θετικών χαρακτηριστικών, διευκολύνουν την επιλογή και ξεδιπλώνουν ετερόκλιτα στοιχεία και ικανότητες του παιδιού.

 
 

Παραδοσιακά, πλέον, θα λέγαμε, ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα Lego & Playmobil, όπου συνυπάρχουν φαντασία, αυτοσχεδιασμός και λεπτή κινητικότητα. Έχουμε, επίσης, ξεχωρίσει τα παιχνίδια της Little Tikes, η ποκιλία των οποίων απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με κύριο γνώμονα την ασφάλεια δίνοντας παράλληλα έμφαση στην κινητική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Τέλος, ιδιαίτερη θέση έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν στις καρδιές μας τα παιχνίδια της Plantoys, τα οποία, πέραν των εκπαιδευτικών χαρακτηριστικών τους (ενεργοποίηση των αισθήσεων, ενίσχυση κινητικής ανάπτυξης, ψυχαγωγία και απελευθέρωση της φαντασίας και των δεξιοτήτων) είναι φτιαγμένα από οικολογικά υλικά, από ανακυκλωμένα γερασμένα καουτσουκόδεντρα!

Από εμάς, καλό παιχνίδι...

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...