Γενέθλια χωρίς θέμα...

Γενέθλια χωρίς θέμα...

Τα τελευταία χρόνια όλα τα παιδικά γενέθλια βασίζονται σε ένα θέμα. Όλα είναι ομοιόμορφα, από τούρτα, πιατάκια, δωράκια… Τα πάντα! Ναι, πραγματικά είναι πολύ όμορφα και τα παιδιά ενθουσιάζονται και τους αρέσει πολύ. Ξέρετε όμως τι μου έχει λείψει; Τα γενέθλια χωρίς θέμα! Τα δικά μας γενέθλια που κάναμε παλιά όταν ήμασταν παιδιά. Αυτά τα γενέθλια που δεν είχαν θέμα παρά όλη την προσπάθεια και την αγάπη της μαμάς μας.

Αυτά τα γενέθλια που η μαμά μας έβαζε τα δυνατά της να μας φτιάξει μόνη της την τούρτα και να τη διακοσμήσει. Που γέμιζε το σπίτι μπαλόνια και έβαζε τα δύο κλασικά χαρτονένια μπανεράκια... Το ένα έγραφε με πολύχρωμα γράμματα “Happy Birthday” στο σαλόνι και το άλλο στην εξώπορτα “The party is here!”.

Καλεσμένοι συγγενείς… θείες, θείοι, ξαδέλφια και 4-5 παιδάκια απ’ το σχολείο. Το τραπέζι γέμιζε με τα καλούδια της χρυσοχέρας μαμάς και της γιαγιάς που πάντα θα έφερνε το κάτι τις για το εγγόνι της και παιδικά γέλια πλημύριζαν το σπίτι! Χορεύαμε μικροί – μεγάλοι! Ήταν πραγματική γιορτή!

 
 

Τώρα ναι μεν μου αρέσει με όλα αυτά τα θεματικά γενέθλια αλλά κάποιες φορές χάνουμε και το νόημα. Κάνουμε τα πάντα, παραγγέλνουμε από το internet όλα όσα δεν βρούμε, βάζουμε και μία κοπέλα στο σαλόνι να απασχολεί τα παιδιά και να τους ζωγραφίζει τα προσωπάκια τους και αυτό ήταν! Κοιτάμε να βάλουμε τα δυνατά μας, να είναι του παιδιού μας τα γενέθλια καλύτερα απ’ του Γιαννάκη και η τούρτα να είναι υπέρ-παραγωγή! Ζαχαρόπαστες, κούκλες, αμαξάκια… Όλα ταιριαστά ανάλογα με το θέμα.

Εμείς τι πάθαμε σαν παιδιά που δεν είχαμε τούρτα με ζαχαρόπαστα και τούρτα με την Candy-Candy; Τίποτα! Απλά νομίζω πως περνούσαμε καλύτερα τότε σαν παιδιά στα γενέθλια μας. Δεν χάναμε το νόημα της ημέρας, ήταν πραγματική γιορτή για όλους, είχε ουσία και η μαμά μας μπορεί να κουραζόταν να τα ετοιμάσει όλα μόνη της, αλλά ήταν από τα χεράκια της. Δικές της ιδέες χωρίς να ακολουθεί τη "μόδα".

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...