"Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει"

"Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει"

Ο περίφημος νόμος του Μέρφυ ισχύει και για εμάς τις μαμάδες και τινάζει τα νεύρα μας στον αέρα. Γιατί πως μπορείς να εξηγήσεις το γεγονός, να έχεις κάνει μία ώρα να κοιμήσεις το παιδί, να του έχεις πει παραμυθάκια και τραγουδάκια και εκείνη την ώρα να χτυπάει το τηλέφωνο για τηλεφωνική πώληση προϊόντων;

Ναι, όταν βάζεις τα παιδιά σου για ύπνο ως διά μαγείας χτυπά πάντα ή το τηλέφωνο ή το κουδούνι… Γιατί η πάνα; Την αλλάζεις, νιώθει όμορφα που το παιδάκι σου είναι πλυμένο και καθαρό και μετά από πέντε λεπτά κάνει τα κακάκια του. Όχι δεν το κάνει επίτηδες, ο νόμος του παλιό- Μέρφυ ευθύνεται για όλα.

Γιατί το άλλο; Ενώ όλα τα μεσημέρια μπορεί να κοιμάται και εσείς να κάνετε τις δουλειές που δεν προλαβαίνετε να κάνετε, όταν είναι ξύπνιο, το μεσημέρι που θα σέρνεστε από την κούραση και θα βλέπετε μπροστά σας μόνο το κρεβάτι σας, θα είναι το μεσημέρι που δεν θα θέλει να κοιμηθεί.

 
 

Είστε έτοιμες να βάλετε τα κλάματα, αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή… Τη μέρα δε, που θα έχετε κανονίσει να βγείτε με τις φίλες σας μετά από καιρό, που ο άντρας σας έχει χρόνο από τη δουλειά να το κρατήσει, εκείνη τη μέρα θα αρρωστήσει, εκείνη τη μέρα θα γκρινιάζει αδιάλειπτα σαν κάτι να το απασχολεί εκείνη τη μέρα. Όχι… δε θα βγείτε με τις φίλες σας!

Αν είστε μαμά…το ξέρω…με νιώθετε απόλυτα! Μα είπαμε…αυτός ο νόμος του παλιό-Μέρφυ ευθύνεται για όλα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...