Μαμά έτσι θέλω να σε βλέπω!

Μαμά έτσι θέλω να σε βλέπω!

Κάθε φορά που βάφομαι, ντύνομαι και γενικά περιποιούμαι τον εαυτό μου παρατηρώ τον γιο μου με τι θαυμασμό με κοιτάζει. Πόσο όμορφα λόγια ακούω από το στοματάκι του αλλά και κομπλιμέντα! Μέσα στη καθημερινότητα τον ρόλο "γυναίκα" πολλές φορές το αφήνουμε στην άκρη και δίνουμε προτεραιότητα στον ρόλο "μαμά". Πόσο άδικο όμως ε;

Με λίγη μάσκαρα, ρουζ, ένα απλό καθημερινό χτένισμα ακόμα και με τη φόρμα μεσ’ το σπίτι όλα αλλάζουν… Μας θεωρούν όμορφες, κούκλες! Ακόμα και στα μάτια των συζύγων μας γινόμαστε διαφορετικές. Θυμάμαι κι εγώ σαν παιδί όταν έβλεπα τη μαμά μου βαμμένη και περιποιημένη τη χάζευα… Την θαύμαζα! Έτσι της ζητούσα να με πηγαίνει σχολείο κάθε μέρα. Ήθελα να βλέπουν και τα άλλα παιδάκια πόσο όμορφη ήταν.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι γιατί δεν το έκανα καθημερινά(;).

 
 

Δεν άξιζα 15-20 λεπτά μόνο για εμένα; Μα φυσικά και τα άξιζα, όπως και κάθε μανούλα! Απλά δεν είχα την όρεξη, ίσως το κουράγιο να κοιτάξω τον εαυτό μου. Βλέπεις οι υποχρεώσεις μιας μαμάς δεν σταματούν ποτέ! Μπορεί να βραδιάσει και να μην έχω συναίσθηση του χρόνου…

Μου άρεσε όμως και στη πορεία το επέβαλα στον εαυτό μου. Ακόμα κι αν είμαι σπίτι θα είμαι περιποιημένη. Μάσκαρα, ρούζ, χτενισμένη και το ξεσκονόπανο στο χέρι! Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση, αισθάνομαι όμορφα με τον εαυτό μου, μου αρέσει να με θαυμάζει ο γιός μου και ο άντρας μου.

Εκτός από μαμά είμαι και γυναίκα! Κάθε μαμά αξίζει έστω και λίγα λεπτά για να περιποιηθεί τον εαυτό της! Καμιά φορά ακόμα και αυτά τα λίγα λεπτά είναι τόσο δύσκολο να τα ξεκλέψεις, αλλά αξίζει, πρέπει! Πρώτα απ’ όλα για εσένα, για τη δική σου ψυχολογία, για να αισθάνεσαι εσύ καλά. Μη ξεχνάς πως όταν η μαμά είναι καλά, τότε είναι όλοι καλά μεσ’ το σπίτι!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...