Αντίο πάνα!!!

Αντίο πάνα!!!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να αποχωριστούν τα παιδάκια τη πάνα τους. Αυτό που θέλει είναι υπομονή. Δεν είναι για όλα τα παιδάκια εύκολο, ούτε είναι όλα έτοιμα να την αποχωριστούν. Έτσι πρέπει εμείς οι μαμάδες να κάνουμε υπομονή μέχρι να καταλάβουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν και να τα βοηθήσουμε.

Σήμερα θα σας γράψω τον τρόπο με τον οποίο αποχωρίστηκε ο γιός μου την πάνα. Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκε αλλά και δεν με δυσκόλεψε αν και μικρούλης (τότε…). Ήταν περίπου 3 χρονών ακόμα δεν τα είχε κλείσει καλά-καλά, αλλά είχε αρχίσει να μου λέει "κακά" και "τσίσα" πριν κάνει! Ήταν επίσης καλοκαίρι και στην αρχή δοκίμασα πειραματικά. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ούτε και είχα την απαιτήσει να κόψει την πάνα τόσο μικρός και φυσικά αν δεν ήταν έτοιμος...

Στην αρχή αντί για βρακάκι του έβαζα μαγιό και μέσα το σπίτι. Ήταν πολύ πιο εύκολο να πλένω μαγιουδάκια γιατί στέγνωναν πολύ γρήγορα και είχα να τα αντικαταστήσω. Δεν τον ρωτούσα συνέχεια αν θέλει να πάμε τουαλέτα και δεν τον ξυπνούσα το βράδυ! Όταν έβλεπα πως είχε καταναλώσει πολλά υγρά ή ήταν ανήσυχος τότε τον πήγαινα και πραγματικά είχα δίκιο! Φυσικά και 2-3 φορές δεν πρόλαβε αλλά ήταν κάτι που περίμενα.

 
 

Μετά έφτιαξα έναν πίνακα και κάθε φορά που πήγαινε στην τουαλέτα κολλούσαμε και ένα αυτοκόλλητο. Αυτό ομολογώ ήταν που βοήθησε ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Αγοράσαμε αυτοκόλλητα της επιλογής του και ο μικρός κολλούσε όποιο αυτοκόλλητο ήθελε εκείνος! Μόλις συμπληρώσαμε 2 εβδομάδες του έφτιαξα βραβείο και φυσικά είχε δώρο έκπληξη!

Κάθε πρωί σηκωνόταν στεγνός και αν δεν τον ξύπνησα τα βράδια ήταν γιατί δεν ήθελα να τον αγχώσω. Έτσι από την αρχή το πήρα χαλαρά το θέμα για να τον βοηθήσω και όντως τα καταφέραμε! Επίσης αν και η γιαγιά του είχε αγοράσει γιο-γιο δεν επέμενα να πάει εκεί ούτε και του θύμιζα να το χρησιμοποιεί και αυτό γιατί μετά θα συνήθιζε εκεί και η χρήση της τουαλέτας θα ήταν άλλη μία εβδομάδα προσπάθειας μέχρι να τη συνηθίσει…

Μας πήρε ουσιαστικά μία εβδομάδα! Τη δεύτερη ήταν για τσεκάρισμα πως όλα κυλούν σωστά. Όπως και να έχει πρέπει να είμαστε δίπλα τους σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...