Δυσλεξία ο γνωστός άγνωστος!

Δυσλεξία ο γνωστός άγνωστος!

Πρόσφατα μία φίλη μου εκπαιδευτικός, με ειδικές σπουδές και στη δυσλεξία, επισήμανε στη μητέρα ενός μαθητή της, κάποια στοιχεία δυσλεξίας που παρουσιάζει, η οποία μητέρα, αντέδρασε σαν να της είπε κάτι συνταρακτικό για το παιδί της. "Το δικό μου παιδί; Δεν είστε με τα καλά σας!". Η φίλη μου απλά την ενημέρωσε πως αξίζει να πάει σε ένα εξειδικευμένο κέντρο, για να κάνει τα αντίστοιχα τεστ, δυστυχώς η μητέρα, λέτε και ζούμε πενήντα χρόνια πριν, το απέρριψε κατηγορηματικά.

 
 

Το σκεφτόμουν έντονα το συγκεκριμένο γεγονός και συμπέρανα πως είναι πολύ σημαντικό ένας γονιός να αποδέχεται τις δυσκολίες του παιδιού του, συνειδητοποιώντας πως η δυσλεξία δεν είναι κάποια ασθένεια αλλά ένα διαφορετικός τρόπος, με τον οποίο κάποια παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο και όλες τις πληροφορίες που αντλούν από το περιβάλλον τους. Αν ο γονιός δεν αντιμετωπίζει την πραγματικότητα κατάματα, αν δεν αποδέχεται το παιδί του, όπως είναι, αποτελεί ουσιαστικά εμπόδιο στην πρόοδο του και εν γένει στη ζωή του.

Θεωρώ πως αποτελεί χρέος για την πολιτεία με ημερίδες και σεμινάρια να ενημερώνει τους γονείς, ώστε να αποφεύγονται ανάλογα φαινόμενα και κυρίως να μπορούμε ως γονείς να παρέχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη στα παιδιά μας, που την έχουν ανάγκη κυρίως από εμάς.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...