Παιδί και κατοικίδιο

Παιδί και κατοικίδιο

Πολλές μαμάδες με ρωτούν πως τα βγάζω πέρα με το παιδί και 2 σκυλιά στο σπίτι. Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Πριν αγοράσετε ένα κουτάβι (ή οποιοδήποτε ζωάκι). βεβαιωθείτε πως το παιδάκι σας ΔΕΝ έχει αλλεργίες. Στη δική μου περίπτωση όταν γέννησα τα σκυλιά ήδη υπήρχαν στο σπίτι.

Σιγουρευτείτε πως μπορείτε να είστε εντάξει απέναντι στις ευθύνες που έχει ένα κατοικίδιο. Εμβόλια, βόλτα, βασική εκπαίδευση, καλοκαιρινές διακοπές κλπ. Το να υπάρχει ένα κατοικίδιο στο σπίτι σημαίνει πως αυτόματα είναι μέλος της οικογένειας. Χρειάζεται φροντίδα.

Μέχρι να κλείσει τον πρώτο χρόνο το κουτάβι η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός παιδιού (αν είναι σε μικρή ηλικία) και κουταβιού δεν είναι και τόσο εύκολος. Αν το παιδάκι είναι σε μεγαλύτερη ηλικία 4 τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα. Στην πραγματικότητα είναι σαν να μεγαλώνεις ένα παιδάκι ακόμα.

Αν το παιδάκι σας είναι 4 όπου έχει αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνεται, μοιραστείτε το μεγάλωμα και τη φροντίδα του κατοικίδιου σας. Με αυτό τον τρόπο το παιδί μαθαίνει να είναι υπεύθυνο αλλά αντιλαμβάνεται ταυτόχρονα πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι το σκυλάκι του.

  • Αφήστε το παιδί να βάζει φαγητό στο σκυλάκι του τις ώρες που πρέπει.

  • Να σας βοηθάει στο μπάνιο του.

  • Να κρατάει μαζί σας σιγά-σιγά το λουράκι της βόλτας.

Στη βόλτα σας να έχετε πάντα μαζί σας τα ειδικά σακουλάκια για τις ακαθαρσίες του σκύλου σας και βλέποντας σας το παιδί θα μαθαίνει ταυτόχρονα τι θα πρέπει να κάνει μεγαλώνοντας για το σκυλάκι του.

 
 

Το να αγοράσουμε ένα σκυλάκι επειδή το "ζητάει" επίμονα το παιδί μας δεν είναι εύκολη υπόθεση! Δεν είναι παιχνίδι. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει από την αρχή να δώσουμε στο παιδί μας να καταλάβει. Το σκυλάκι έχει κάποια βασικά έξοδα τα οποία πρέπει να υπολογίσουμε:

  • Εμβόλια

  • Τροφή

  • Τυχόν αρρώστιες ή χτυπηματάκια (σπάσιμο ποδιού, αλλεργίες κλπ...)

Επίσης πρέπει να υπάρχει ένα καθημερινό πρόγραμμα... Οι ώρες φαγητού και βόλτας! Το σκυλάκι σας πρέπει να βγαίνει καθημερινά για τη βόλτα του για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα για πιπί, για να γίνει κοινωνικό με τον κόσμο και με τα άλλα σκυλάκια, αλλά και γιατί πρέπει να περπατάει και να γυμνάζεται.

Επίσης πρέπει να σκεφτείτε από την αρχή τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Ποιος θα μπορέσει να το φροντίσει όσο εσείς θα λείπετε ή ένα μέρος όπου θα μπορείτε να το έχετε μαζί σας.

Όπως καταλαβαίνεται δεν είναι εύκολη υπόθεση να πάρεις ένα κατοικίδιο. Αν υπάρχει όμως την αρχή ένα πρόγραμμα τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα πιστέψτε με! Τα υπέρ του κατοικίδιου είναι ακόμα περισσότερα!

Ο γιός μου έχει 2 πολύ καλές φίλες που παίζουν όλη μέρα μαζί! Όπως κι εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τις σκυλίτσες μας. Ξέρεις πως κάποιος πάντα σε περιμένει σπίτι. Είναι έτοιμος να σου κουνήσει την ουρά και να σου αλλάξει ακόμα και τη χειρότερη διάθεση σου στο λεπτό! Έχεις πάντα ένα πιστό φίλο που θέλει να περπατήσει μαζί σου, να παίξει με το παιδί σου και ότι κι αν συμβεί είναι πάντα εκεί για εσένα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...