Ηρεμία στη δουλειά; Και όμως, γίνεται!

Ηρεμία στη δουλειά; Και όμως, γίνεται!

Είσαι από τους τυχερούς που συνεχίζουν να έχουν δουλειά εκτός σπιτιού και να αμείβονται γι’ αυτήν. Περίφημα και μπράβο σου. Τότε πώς γίνεται να γυρίζεις σπίτι με νεύρα σπασμένα και μεγάλη επιθυμία να ουρλιάξεις; Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Να πώς μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα…

Όχι, δεν είσαι η δουλειά σου. Δεν είσαι δασκάλα, γραμματέας, τηλεφωνήτρια, καθαρίστρια. Είσαι άνθρωπος, και αυτό που κάνεις για να κερδίζεις τα προς το ζην το κάνεις μόνο για κάποιες ώρες κάθε μέρα. Γιατί επομένως να το αφήσεις να σου χαλάσει την ημέρα ή τη διάθεση;

Έχεις δουλειά, αλλά είσαι δυστυχισμένη κάνοντάς την. Πάρ’ το αλλιώς. Κάτι θα έχει που να μπορεί να σε κάνει να το δεις θετικά όλο αυτό. Ακόμη κι αν είναι μόνο τα χρήματα. Μπορεί να νιώθεις ότι η δουλειά σου δεν πάει πουθενά, ότι χάνεις το χρόνο σου, ότι δεν είσαι αποδοτική. Βγες από το χώρο που δουλεύεις, πάρε μια βαθιά ανάσα, ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπό σου. Μέτρα μέχρι το δέκα ή το εκατό (ανάλογα πόση εξάντληση νιώθεις) και ξαναγύρνα.

 
 

Αν συνηθίζεις να κάνεις μπάνιο το βράδυ, δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Ξύπνα νωρίτερα το πρωί για να προλάβεις να συνέρθεις από τον ύπνο, κάνε το ντους σου εκείνη την ώρα, πάρε το πρωινό σου αντί για καφέ σκέτο, "δες" την ημέρα σου πριν ξεκινήσει. Είναι πολύ πιθανό να εκπλαγείς ευχάριστα με το αποτέλεσμα.

Δοκίμασε να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυο φορές την εβδομάδα με λίγη άσκηση, ίσως κάποιας μορφής γιόγκα. Ακόμη κι αυτό για αρχή θα είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα. Ναι, θα μου πεις, με τα παιδιά να τρέχουν από πίσω η γιόγκα μου λείπει. Είπαμε, ξυπνάμε λίγο νωρίτερα!

Κάνε ό,τι δύσκολο έχεις στο πρόγραμμα νωρίς το πρωί. Τότε που το μυαλό είναι πιο φρέσκο, θεωρητικά θα είσαι πιο ήρεμη και θα αποδώσεις καλύτερα.

Αν κάτι πάει στραβά, προχώρα. Συμβαίνει σε όλους, με το να κάθεσαι και να σκας για το λάθος δεν κερδίζεις κάτι, δεν διορθώνεις και τίποτα. Σώσε ό,τι μπορεί να σωθεί, και προχώρα παρακάτω! Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που κάνει λάθος.

Αρκεί μόνο να επιλέξεις ότι θέλεις να έχεις ηρεμία στη δουλειά σου. Δεν είναι αδύνατο να το πετύχεις, είναι μόνο θέμα εξάσκησης!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...