Φτιάξε πρωτότυπα πρωτομαγιάτικα στεφάνια

Φτιάξε πρωτότυπα πρωτομαγιάτικα στεφάνια

Μπορεί να μην ήρθε ακόμη η Πρωτομαγιά, αλλά επειδή έχουμε μια αδυναμία στην άνοιξη και τα λουλούδια, είπαμε να βρούμε τις ομορφότερες λουλουδοκατασκευές για να πάρουμε ιδέες!

"Τα λουλούδια σου Μάη μου και τα κρίνα σου Μάη μου, σινιάλο σου κάνουν, στο στεφάνι σου Μάη μου".

Έχουν τόσα γραφτεί για τον Μάη, τραγούδια και ποιήματα, που πραγματικά δεν ήξερα ποιό να πρωτοπαραθέσω! Η εργατική Πρωτομαγιά έχει την σημασία της για εμάς τους ενήλικες, για τους πιτσιρικάδες όμως, έχει ένα εντελώς άλλο νόημα! Την πρώτη Μαίου, σημάνει ο ερχομός της άνοιξης, η τελική αποκοπή από τα κρύα και το χειμώνα, εκδρομές στη φύση –και κλείσιμο των σχολείων για αυτή τη μέρα- , αλλά και πλέξιμο στεφανιών!

Τα Μαγιοστέφανα κατά την παράδοση, στολίζαν τις πόρτες των σπιτιών, για να φέρουν την χαρά της άνοιξης και την φύση στο σπίτι! Για αυτό, όπου και αν βρεθείτε την Παρασκευή 1η Μαίου, αδράξτε την ευκαιρία να μαζέψετε μαζί με τα παιδάκια σας μερικά λουλούδια, και πλέξτε στεφάνια που θα διακοσμήσουν το σπίτι σας.

Μαργαρίτες, παπαρούνες, μαγιάτικο, πασχαλιές και πολλά άλλα εργαλεία της φύσης θα είναι στην διάθεσή σας, για να πλέξετε τα ομορφότερα στεφάνια! Μην ξεχάσετε να μαζέψετε ξερόχορτα και πρασινάδες, για να φαίνεται το στεφάνι σας ακόμα πιο γεμάτο και πλούσιο αλλά και να πάρετε μαζί σας κάτι από αυτ : κορδέλες, σπάγκο, σχοινί, λεπτό σύρμα ή χοντρές κλωστές για να το δέσετε.

Δείτε τα ομορφότερα στεφάνια που βρήκαμε στο διαδίκτυο και πάρτε ιδέες για το δικό σας!

 
 
 
 
[Περισσότερα]
[Περισσότερα]

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...