Διάβασέ μου: Οι Φίλοι - Marianne Dubuc

Διάβασέ μου: Οι Φίλοι - Marianne Dubuc

Η αυτοδιάθεση

Η αγνότητα

Η συντροφικότητα

Η ανεκτικότητα

Η αναγνώριση

Τί άλλο μπορεί να μας θυμίζουν αυτές οι έννοιες εκτός από το μοναδικό τρόπο, με τον οποίο τα παιδιά προσεγγίζουν το άλλο – είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για κατάσταση, είτε για συναίσθημα.

Ωστόσο, πώς εμείς ως γονείς μπορούμε να δώσουμε έμφαση και να εμμείνουμε σε αυτές τις αξίες, εκτός βέβαια από το παράδειγμά μας και χωρίς το στείρο διδακτισμό, που εντέλει δεν έχει καμία απήχηση στις παιδικές ψυχές;

Ένας παιδαγωγικά δοκιμασμένος τρόπος είναι η μετάδοση μηνυμάτων μέσω ενός βιβλίου· πόσω μάλλον όταν αυτό το βιβλίο εμπεριέχει απλά – όχι όμως απλοϊκά – όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Πρόκειται για το βιβλίο "Φίλοι" της Marianne Dubuc και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη. Καθαρή εικονογράφηση, ακρίβεια στην αποτύπωση, λίγα έως ελάχιστα λόγια για τους μικρούς μας φίλους, πολλά και βαθιά νοήματα.

 
 

Μια μέρα ένα λιοντάρι βρίσκει κοντά στον κήπο του ένα πληγωμένο πουλί. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι δύο, αυτό είναι η αρχή μιας φιλίας. Ένα παραμύθι το οποίο αξίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη του παιδού σας (μπορείτε να το βρείτε εδώ).

Αξίζει ειλικρινά να περάσετε κάποιες ώρες συντροφιά του βιβλίου και του παιδιού σας, εξευγενίζοντας από κοινού τους συναισθηματικούς σας κόσμους.


Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...