Μπανάκι Μανάκι!

Μπανάκι Μανάκι!

Πολλά παιδάκια όπως και το δικό μου (πριν 3 χρόνια) περνάνε μία φάση που δεν θέλουν να κάνουν μπάνιο και κυρίως να λουστούν! Κλαίνε, τσιρίζουν και φοβούνται πως θα πάει στα ματάκια τους νερό ή σαπουνάδα.

Το ίδιο περάσαμε κι εμείς. Η αλλαγή από το πλαστικό μπανάκι στη μπανιέρα δεν ήταν όπως ακριβώς την είχα στο μυαλό μου. Ο μικρός δεν ήθελε με τίποτα να τον ακουμπήσω στο κεφάλι, για εκείνον την ώρα του μπάνιου γινόμουν η "κακιά μαμά". Νόμιζε πως θα πάει το νερό στα μάτια του, πως θα μπει σαπουνάδα στα μάτια του και θα τσούζει.

Είχα σπάσει το κεφάλι μου να βρω τρόπους για να μη φοβάται. Να δει το μπάνιο και συγκεκριμένα το λούσιμο σαν παιχνίδι. Κάποια από τα παρακάτω με βοήθησαν πολύ και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τον βοήθησα να το ξεπεράσει και από τότε μέχρι σήμερα το μπάνιο για εκείνον είναι απολαυστικό και διασκεδαστικό. Το ίδιο και για τη μαμά φυσικά!

  • Το νερό δεν έτρεχε με πίεση, αλλά λίγο. Ο ήχος από τη πίεση του νερό πολλά παιδάκια τα πανικοβάλει .

  • Αγοράσαμε 2-3 μικρά πετσετάκια που διάλεξε ο ίδιος τα οποία χρησιμοποιούσα για το λούσιμο. Τα έκανα ρολάκια στο μέτωπο του για να αισθάνεται ασφάλεια πως δεν θα πάει νερό ή σαπούνι στα μάτια του.

  • Γεμίσαμε τη μπανιέρα παιχνίδια. Αυτό έπιασε ναι μεν ΑΛΛΑ χάναμε χρόνο στο να κάνουμε μπάνιο τα παιχνίδια παρά τον ίδιο! Έτσι έγινε συμφωνία κάθε μέρα να παίρνουμε μόνο ένα παιχνίδι και να το κάνουμε μπάνιο ταυτόχρονα. Εγώ τον Κωνσταντίνο και ο μικρός το παιχνίδι του.

  • Τραγουδούσαμε! Αυτοσχέδια και μη πιάναμε το τραγούδι και έτσι κάπως ξεχνιόταν.

  • Μετά από μία εβδομάδα του έδωσα να κρατάει εκείνος το πετσετάκι του για να αισθάνεται ακόμα περισσότερη ασφάλεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν του το έδωσα, ούτε και το ανέφερα καν! Επίσης ούτε και ο ίδιος το ζήτησε!

  • Αντικατάσταση... Αντί για πετσετάκι έβαζα το χέρι μου στο μέτωπο του όταν τον έβλεπα πως ήταν έτοιμος για τσιρίδα!

  • Τέλος τον άφηνα να νομίζει πως κάνει μπάνιο μόνος του και απλώς εγώ τον βοηθούσα. Αυτό έπιασε και σήμερα που είναι 5 κάνει μπάνιο μόνος του με την επίβλεψη μου απλά για τυχών ατυχήματα κλπ…

Όπως σε όλες τις αλλαγές της ζωής τους έτσι και στο μπάνιο θέλει υπομονή. Μου πήρε 3 εβδομάδες περίπου να το ξεπεράσει και τα καταφέραμε!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...