Για μαμάδες χωρίς βοήθεια

Για μαμάδες χωρίς βοήθεια

Η δύσκολη περίοδος που το μωρό μου ξυπνούσε ανά δυο ώρες έχει περάσει προ πολλού, όμως ένα παιδί έχει συνέχεια ανάγκες, οι οποίες μεταβάλλονται ανάλογα με την ηλικία του. Έτσι, όταν πρόσφατα είδα στην τηλεόραση μία εκπομπή για νέες μαμάδες και τα έδειχνε όλα τόσο μα τόσο ιδανικά, δεν το κρύβω θύμωσα. Εμένα και άλλες σαν εμένα γυναίκες μας είχε αφήσει απέξω. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα, όταν έχει κανείς την μητέρα του ή την πεθερά του και βοηθά. Βλέπω τις φίλες μου που έχουν γεννήσει και έχουν εν ζωή και τις δυο μαμάδες, σχεδόν η ζωή τους και η καθημερινότητά τους δεν έχει μεταβληθεί. Έτσι, θύμωσα με την εν λόγω εκπομπή, γιατί ναι, αν κρατά η μητέρα σου οκτώ ώρες το παιδί και η πεθερά σου άλλες τόσες, ασφαλώς όλα θα είναι ιδανικά, θα έχεις χρόνο, θα κοιμάσαι και τα πράγματα θα κυλούν όπως και πριν.

Υπάρχουν όμως και οι μαμάδες που ξενυχτούν, που δουλεύουν, που δεν έχουν βοήθεια, που δεν τους φτάνει ο χρόνος, που δεν προλαβαίνουν να φάνε, να κάνουν ένα μπάνιο ως άνθρωποι, που κοιτούν τα ρολόι μέσα στη νύχτα και λένε θα κοιμηθώ πάλι σήμερα μόνο δυο ώρες, που πρέπει να μαγειρέψουν, να βάλουν πλυντήριο, που που που…

 
 

Επομένως, πάντα υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πάντα θα υπάρχουν για όλους μας οι εύκολες και οι δύσκολες καταστάσεις. Αν είσαι μαμά και έχεις ξεχάσει τον ύπνο, αν σου φαίνονται όλα βουνό, να ξέρεις πως υπάρχουν πολλές σαν εσένα. Και να ξέρεις πως και οι διαφημίσεις και οι εκπομπές… δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...