Φως στις ψυχές!

Φως στις ψυχές!

Είχα μια καθηγήτρια στην Α' Γυμνασίου, Μουσικής, πάρα πολύ αυστηρή και μας είχε τονίσει πως θα βάλει σε όλους τρία στο τρίμηνο, αν δεν μαθαίναμε νερό απέξω το ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ. Δράμα ήταν αυτό για μένα. Πως να καταλάβει ένα παιδί τον ύμνο και κυρίως πώς να τον μάθει. Ήθελα δεν ήθελα, όχι μόνο εγώ αλλά κι ολόκληρη η τάξη τον έμαθε απέξω και ανακατωτά.

Και όμως, τη Μεγάλη Παρασκευή στην εκκλησία, τη στιγμή που έβγαινε ο Επιτάφιος και η μπάντα του Δήμου ξεκινούσε να παίζει το "Αι γενεαί πάσαι" τα δάκρυα κυλούσαν στα μάτια μου ποτάμι. Ένας ύμνος που αντικατόπτρισε, ό,τι είχα χάσει, ό,τι μου έλειπε, ό,τι είχε φύγει για πάντα, ό,τι προφανώς ένιωθα. Τότε ένιωσα μεγάλη ευγνωμοσύνη για εκείνη τη καθηγήτρια μουσικής…

 
 

Η Μεγάλη Παρασκευή νιώθω πως είναι η επαφή μου με τους νεκρούς, με αυτούς που έφυγαν… είναι το περίεργο συναισθηματικό δέσιμο ψυχών που επέρχεται εκείνη τη στιγμή! Έρχεται Πάσχα λοιπόν. Δε θα ήθελα να γράψω τα τετριμμένα. Εξάλλου για αγάπες και ευσπλαχνία τα γράφουμε και τα Χριστούγεννα και τελικά βλέπω πως συχνά δεν έχει αντίκρσυμα. Γράφω λοιπόν για ψυχές, γιατί πιστεύω πως ζουν, πως υπάρχουν ανάμεσα μας. Νοιώθουν εκεί που βρίσκονται αν τις ξεχάσαμε ή όχι.

Τώρα το Πάσχα λοιπόν ας θυμηθούμε και εκείνες τις ψυχές που έφυγαν, ειδικά τη Μ. Παρασκευή. Τις ψυχές που μας επισκέπτονται στα όνειρα μας και συχνά αποτελούν τον φύλακα άγγελό μας. Τουλάχιστον ας μην αδιαφορούμε ακόμα και για τους νεκρούς μας.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...