Αχ αυτές οι ιώσεις!

Αχ αυτές οι ιώσεις!

Κι εκεί που λες πάνω που συνήθισα να μην κοιμάμαι μεταξύ τέσσερις με επτά. Κι εκεί που λες χαλάλι το εσπρεσσάκι να γίνει τριπλό. Από το πουθενά, τσουπ, πάρε μια ιωσούλα να έχεις! Τι να σου κάνει κι αυτός ο καφές; Δεν είναι δα και κάνα μαγικό μαντζούνι απ' τους Γαλάτες, άλλωστε δεν έτυχε να πέσω και μέσα. Πόσο να αντέξει κανείς; Τα χτυπήματα σκάνε από παντού... Ξύπνα να του φτιάξεις ένα ζεστό. Βάλε ξυπνητήρι κάθε μια ώρα για να μην ανέβει ο πυρετός.

Την ώρα αυτή που γράφω, αυτές τις κατά τα άλλα γνωστές για τους περισσότερους γονείς αϋπνίες των ιώσεων, είναι η ώρα τρεις και έχουμε ανεβάσει τριάντα επτά κι οχτώ! Οπότε τι να ξαναπέσω για ύπνο; Πηρα λοιπόν ένα παυσιπονάκι κι εγώ (ο πονοκέφαλος της αϋπνίας) κι ο μπέμπης γιατί μας το παει για ωτίτιδα! Και παραμένω ξάγρυπνη να δω αν θα πέσει... Είναι η τέταρτη νύχτα σερί χωρίς ύπνο και όπως καταλαβαίνετε είπα να το εκμεταλλευτώ!

 
 

Το σώμα μου πονάει παντού. Κοιμάμαι σαν γαλλικό οκτώ, ένεκα ότι το μπεμπακι, καθότι ανήσυχο το βράδυ, έχει εγκατασταθεί "μόνιμα" στην συζυγική μας κλίνη! Λογικό βέβαια, γιατί τα δρομολόγια από κούνια κρεβάτι, (δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να αλλάξουμε δωμάτιο), είναι μες στη νύχτα όπως Σύνταγμα - Ομόνοια ώρα αιχμής! Εντομεταξύ, το τι κλοτσιές και τι κουτουλιές έχω φάει δε λέγεται! Θα νομίζουν πως με κακοποιεί ο άντρας μου, αλλά όχι! Είναι το εννιά μηνών αγοράκι μου. Που για να βρει θέση ο μικρούλης μου που να τον βολεύει, κάνει κυριολεκτικά σβούρες ανάμεσά μας!

Άσε το άλλο! Τι είναι κι αυτο που μόλις λίγο νιώσουν καλύτερα και πάρουν τα πανω τους, τα πιάνει υπερδιέγερση! Τι κι αν είναι πέντε η ώρα τη νύχτα, τι κι αν έχουν κοιμηθεί ελάχιστα μπορεί να τα πιάσει και λογοδιάρροια, ξέρετε η διάλεκτος των μίνιον! Βρε τι Baby Einstain για ύπνο, τι χαλαρωτική μουσική... ε αυτός γαρίδα! Ε εμείς μανταλάκια στα βλέφαρα!

Όπως καταλαβαίνετε λέμε άντε, "ας περάσει κι αυτή η Άνοιξη". Όλο ιώσεις, περιορισμούς, αντικοινωνικότητά! Για να πας σε μέρη με πολυκοσμία το σκέφτεσαι. Όχι τίποτα άλλο, όλα τα μωράκια κολλάνε ιώσεις, το θέμα είναι, εσύ αντέχεις να να μην κοιμηθείς για μια βδομαδούλα? Για να δούμε φίλους που έχουν παιδιά, παίζει να περάσει και κάνα τρίμηνο! Τελικά κομματάκι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε, μια κατά τα τα άλλα απλή ιωσουλα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...