Πάσχα στην Αθήνα;

Πάσχα στην Αθήνα;

Και όπως πάντα το κλεινόν άστυ έχει πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους. Προτάσεις για μικρούς και μεγάλους με στόχο να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών του Πάσχα όμορφα, δημιουργικά αλλά και μέσα στο πνεύμα των ημερών.

Ένας χώρος, που θα φιλοξενεί δράσεις μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, είναι η "Παραμυθοχώρα". Ήδη από το Σάββατο 4/4 θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις, οι οποίες θα συνδυάζουν την πασχαλινή ατμόσφαιρα (πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής με θέμα πασχαλινές ιστορίες, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για την παραγωγή παραδοσιακών πασχαλινών κουλουριών, εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας και άλλα πολλά) με τις κατεξοχήν καλλιτεχνικές δραστηριότητες του χώρου, δηλαδή το κουκλοθέατρο, την κατασκευή κούκλας και το θεατρικό παιχνίδι.

 
 

Επίσης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει καταρτίσει ένα αρκετά ευφάνταστο πρόγραμμα, που συνδυάζει τη γνώση και το παιχνίδι με την πασχαλινή εθιμοτυπία.

  • Μ. Δευτέρα

    13:00–14:30: Παιχνίδι Αναζήτησης με θέμα τον Χρόνο υπό την καθοδήγηση αρχαιολόγων και εκπαιδευτικού φυλλαδίου. (8 έως 12 ετών)

  • Μ. Τρίτη

    11:00 – 12:30: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αρχαίο παιχνίδι και εικαστικό εργαστήρι. Οι κατασκευές που θα δημιουργήσουν θα στολίσουν τις πασχαλινές τους λαμπάδες. (8 έως 12 ετών) 

  • Μ. Τετάρτη

    11:00 – 12:30: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μυθικά πλάσματα και εικαστικό εργαστήρι. Oι δικές τους κατασκευές θα είναι το στολίδι των πασχαλινών λαμπάδων τους. (6 έως 10 ετών)

Διαδράστε με τα παιδιά και αδράξτε της ευκαιρίας να περάσετε μαζί τους ουσιαστικό χρόνο!

Καλό Πάσχα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...